Gazeteciler Gününü Kutladılar

Gazeteciler Gününü Kutladılar

Gazeteciler Gününü Kutladılar

Düzce protokolü 21 Ekim Dünya Gazeteciler Günü dolayısıyla kutlama mesajları yayımladı.

Düzce Üniversitesi Rektörü Nigar Demircan Çakar

Değerli basın mensubu ve gazeteciler kamuoyunun bilgilendirilmesi ve aydınlatılması adına mesai gözetmeksizin her durum ve koşulda görevlerini icra etmek için büyük bir özveri ve itina göstermektedir. Çağdaş ve demokratik bir ortamın oluşturulmasında ve sürdürülmesinde basın organlarının ve çalışanların yeri yadsınamaz.

Gerektiğinde halkın sesi, gerektiğinde de kamunun bilgilendirme görevini üstlenen basın mensuplarımız, kamu görevlileri ve vatandaşlarımız arasında gönül köprüsü kurarak birlik ve beraberlik duygularımızın korunmasında ve devam ettirilmesinde çok önemli görevler üstlenmektedirler.

Düzce Üniversitesi olarak; her türlü takdiri hak ededen basın yayın organları içerisinde yer alan; köşe yazarından sayfa editörüne, muhabirinden kameramanına, spikerinden kurgucusuna, matbaacısından dağıtıcısına kadar adını sayamadığımız daha birçok görevi üstlenen gazetecilerin 21 Ekim Dünya Gazeteciler Günü’nü en içten dileklerimizle kutluyoruz.

Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü

“Dünyanın her yerinde kamuoyunun doğru bilgiye ulaşması, güncel verilerin kaynağından hedefine hızlı şekilde ulaştırılması büyük önem taşımaktadır. Demokrasimizin temel taşlarından biri de bu bilgilere ulaşmak, işlemek ve haberleştirme görevini yürütmektir. Gazetecilik mesleğine gönül vermiş, objektif yaklaşım ile haberi kaynağında işleyerek kamuoyunu bilgilendiren basın camiasının 21 Ekim Dünya Gazeteciler Günü’nü tebrik ediyor, bu uğurda hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, mesleğini icra etmeye devam eden gazetecilerimize başarılar diliyorum.”

Düzce Ticaret ve Sanayi Odası

 “Yaşadığımız bilgi çağında kamuoyunun doğru haberlere ve güncel bilgilere vakit kaybetmeksizin ulaşabilmesi kuşkusuz büyük önem taşımaktadır. Gelişmeleri en hızlı şekilde, tarafsız bir dille ve meslek ilkeleri çerçevesinde kamuoyu ile paylaşan gazetecilerimiz bu konuda büyük bir sorumluluk üstlenmektedirler. Kuşkusuz demokrasilerin vazgeçilmez unsularından ve devlet ile kamuoyu arasındaki kesintisiz iletişimi sağlayan basın yayın organları, dürüst ve özverili gazeteciler sayesinde ayakta kalmakta ve toplumun güvenine layık olmaktadırlar. Devletimize ve milletimize hizmet esaslı anlayışla çalışan, gece gündüz demeden etik ve ahlak kurallarına uyarak haber yapan, kamerasıyla, fotoğraf makinesiyle ve tüm teçhizatlarıyla her an her yere koşturarak bizi bilgilendirerek Düzce’mize emek veren yerel ve ulusal güzide basın mensubu arkadaşlarımızın 21 Ekim Dünya Gazeteciler Gününü yürekten kutluyoruz. Görevlerini yaparken hayatını kaybeden basın çalışanlarını saygıyla anıyoruz''

Düzce Kent Konseyi Başkanı Av. Arb. Ali Dilber

“ Toplumun bilinci ve kamu yararını gözeterek,    fedakarca çalışan, savaş ve doğal afet gibi her türlü zor koşullarda mesai mevhumu olmadan gece - gündüz doğru ve objektif habercilik için mücadele veren , milletimizin duyan kulağı, gören gözü, konuşan dili, yazan eli ve hak terazisinden sapmayan vicdanı olan,başta şehrimizin gazetecileri olmak üzere tüm  dünyadaki doğru, ilkeli ve tarafsız habercilik yapmayı şiar edinmiş tüm basın mensuplarımızın 21 Ekim Dünya Gazeteciler Günü'nü kutlar, meslek hayatlarında başarılar dilerim”

5.Bölge Birliği Ve Düzce Esnaf Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Ertan Taşlı

“Demokrasinin temel taşlarından olan basın, düşünce, anlatım ve haber alma özgürlüğünün en etkili aracıdır. Bu anlamda kurumlarla bireyler arasında veri akışını sağlayarak demokrasinin korunması için önemli bir görev üstlenmektedir.

Kamuoyunu bilgilendirmek adına doğru haber verme, tarafsızlık, objektiflik, özel hayata ve kişilik haklarına saygı gibi değerleri içerisinde bulunduran önemli bir mesleği icra eden gazeteciler, vatandaşın en doğal hakkı olan zamanında doğru ve eksiksiz bilgi almalarını sağlayarak milletin vicdanına ses olmaktadırlar.

Toplumsal bilinci ve kamu yararını gözeterek, uzun çalışma saatlerini ve zorlu çalışma koşullarını önemsemeden basın yayın kuruluşlarında fedakârca çalışarak, gelişmeleri halkımızla paylaşma yolunda emek harcayan tüm değerli basın çalışanlarının “21 Ekim Dünya Gazeteciler Günü’nü en içten dileklerimle kutluyor, meslek hayatlarında başarılar diliyorum.”

İyi Parti Düzce İl Başkanı Yunus Özay Er

“Demokratik bir ülkenin vazgeçilmez unsurlarından birisi basındır. Gazetecilerimiz, basın mensuplarımız ve medya çalışanlarımız, haber alma özgürlüğü, toplumsal farkındalık oluşturulması, ifade ve fikir hürriyetinin kamusal alanda yayılabilmesi açısından büyük bir sorumluluğa sahiptir. 

Vatandaşın haber alma ihtiyacını karşılayarak toplumun doğru bilgiye hızlı bir şekilde ulaşmasında aracı olan,  her türlü zorluğa ve sıkıntıya rağmen fedakarca çalışan basın mensuplarımızın mesai saati gözetmeksizin, vatandaşlarımızı bilinçlendirmek ve her konuda haberdar etmek için verdikleri mücadele her türlü takdiri hak etmektedir. Bunu öncelikle özgür bir ortamda gerçekleştirmek ve yaptıklarının takdir görmesi en tabi haklarıdır.
 
Bu vesileyle; kamu yararı gözeterek emek veren; uzun çalışma saatlerini ve zorlu çalışma koşullarını önemsemeden fedakârca çalışan, basın ahlak ve meslek ilkelerine bağlı olarak, kamuoyunun bilgilendirilmesi ve yönlendirilmesinde büyük rol üstlenen tüm basın emekçilerimizin ‘21 Ekim Dünya Gazeteciler Günü’nü kutluyor, meslek hayatlarında başarılar diliyorum”


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.