Burundan Gelen Kötü Kokuya Dikkat!

Burundan Gelen Kötü Kokuya Dikkat!

Çocuklarda kulak ve burunda kalan yabancı cisimler zaman zaman kötü kokulara neden olabiliyor. Kulak Burun Boğaz hekimi Ali Fuat Şaşoğlu bazı ailelerin yabancı cisimlerin olduğunu fark etmeden çocuğumu sevemiyorum şikayetiyle kendisine başvurduklarını söyledi.

Vücutta kalan yabancı cisimler vücutta kötü kokuya sebep olabiliyor. Çocukların farkında olmadan burun ve kulaklarına kaçırdığı yabancı cisimler ortaya kötü kokuyla birlikte çıkıyor.

 Kulak Burun Boğaz hekimi Ali Fuat Şaşoğlu, ailelerin çoğu zaman bu durumu fark etmeden ortaya çıkan kötü kokudan dolayı kendisine başvurduklarını belirten Dr. Şaşoğlu, bazı ailelerin ise kötü koku nedeniyle çocuğumu sevemiyorum diyerek kendine başvuruda bulunduklarını dile getirdi. Şaşoğlu şöyle konuştu:

“Çocuklarda burunda yabancı cisimlerde genelde çocuk saklar ve korkar kızılır diye. Söylemezler ailelerine. Eğer bu yabancı cisim burunda bir süre kalır ise vücut onu dışları atmak ister. İltihabi reaksiyona neden olur. Bu da genelde ailenin ya çocuğumuzun burnunda çok kötü bir akıntı var. Kanaması var. Çocuğumu sevemiyorum diye gelen birkaç hasta olmuştu kötü kokudan dolayı. Çok sık rastlanan tipik bulgulardır. Burunda kötü kokulu kısmen kanlı akıntı çok tipik bir bulgudur.

"Bir an önce  çıkartmak gerekiyor"

Yabancı cisim vücutta kaldığı zaman vücut onu dışarı atmak ister. Ya çürütüp dışarı atmak ister kokuşmaya başlar veya vücut onu etrafını sarar ve taşlaştırır. Problem eğer organik bir yabancı cisimse çok kısa sürede kokuşmaya başlar. Eğer buruna veya kulağa organik bir yabancı cisim kaçmışsa bir an önce onları çıkartmak gerekiyor. Çünkü damla veya benzeri şeylerle hastalar kendileri bir şekilde çıkarmak istiyorlar. Eğer içeride fazla kalırsa şişer ve çıkartmak daha problem olur. Onun için yabancı cisim varsa bir an önce kulak burun boğaz hekimine gelmelerinde fayda var. Cisim orada kaldıkça problem üstüne problem olur.”  

Haber: H. DURNA

 


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!
OKUYUCU YORUMLARI
1.03.2024
14:21

Kızımın burnundan kötü koku geliyor sürekli eli burnunda

Katılıyorum   Katılmıyorum
%74,74
Destan cengaver
7.12.2022
07:15

2014 den beri bende yasiyorum bu sorunu tum tahliller yapildi hic bir sey cikmadi cok kotu bir durum daysnilscak gibi degil calisan bir insanim bu buyuk bir dorun

Katılıyorum   Katılmıyorum
%63,83
Gul kus
28.04.2021
16:20

Sorum var.28 yasinda gelinimin burnundan kötü kokular alıyor.gereken tahliller yapıldı.sonuc alamadık.sizce çözümü varmi

Katılıyorum   Katılmıyorum
%58,33
Semra vergi


Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.