Korona Virüs Sürecinde Neler Tüketilmeli?

Korona Virüs Sürecinde Neler Tüketilmeli?

Düzce TV ekranlarında yayınlanan Sağlık Rehberi programının bu haftaki konuğu Düzce Özel Çağsu Hastanesi Diyetisyeni Sıla Özdemir oldu.  

Düzce Özel Çağsu Hastanesi Diyetisyeni Sıla Özdemir, Düzce TV ekranlarında yayınlanan Mehmet İbrahimoğlu’nun hazırlayıp sunduğu Sağlık Rehberi programının konuğu oldu.

Covid-19 virüsünün belirtilerinin kişiden kişiye değiştiğini ve bunda bağışıklık sisteminin de bu anlamda etkili olduğunu belirten Diyestisyen Özdemir, “Korona virüs şu an da solunum yolu enfeksiyonu yapan bir virüs. Kendisini yüksek ateşler, kuru öksürükle, halsizlik, yorgunlukla ya da tat ve koku kaybıyla gösteriyor. Kimi çok daha kolay atlatıyor bu süreci kimi gerçekten çok ciddi boyutlarda ağır geçirebiliyor bu hastalığı. Bu birazda bağışıklık sistemiyle alakalı. Bağışıklık sisteminin güçlü olması, stres faktörünün az olması, uykuyu alabilmek buna etki edebiliyor” şeklinde konuştu.

Korona Virüs sürecinde genetik faktörlerin önemi

Bağışıklık sistemini güçlendirmede genetik faktörlerin önemine dikkat çeken Diyestisyen Özdemir konuşmasına şöyle devam etti:

“Yaş faktörü de önemli. Çünkü yaş ilerledikçe bağışıklık sistemi tam verimli çalışmıyor. Dolayısıyla önemli bir faktördür. Genetik de bir faktördür. Ailesi de güçlü bir bağışıklık sistemine sahiptir. Beslenme yetersizlikleri bir faktör. Eğer siz dengeli, yeterli ve sağlıklı beslenmiyorsanız, hayatınızda fiziksel aktivite çok fazla yoksa, hareketsizseniz yakalanma riskiniz çok daha fazladır. Stres çok önemli bir faktördür. Hayatınızda iş stresi, ev stresi, normal yaşantınızda stres varsa bu da hastalığa yakalanma riskini yükseltir. Stres sadece Korona Virüse değil bütün hastalıklara yol açıyor. Obezite, şeker hastalığı, yüksek tansiyonunuz varsa bunlar yine ciddi faktörler olarak karşımıza çıkıyor.”

Genç ölümler bağışıklık sisteminden kaynaklanıyor

Korona Virüsten dolayı genç ölümlerin yine bağışıklık sistemi zayıflığından kaynaklandığını belirten Diyetisyen Özdemir, “Çocuk ne kadar iyi beslenirse beslensin bazen tam verimlilikle bağışıklık sistemini çalıştıramayabilir. Dolayısıyla da böyle genç ölümler yaşanabiliyor” dedi.

Son olarak Covid-19 sürecinde nasıl beslenilmesi gerektiğini açıklayan Özdemir, “Özellikle bu süreçte mutlaka yeterli ve dengeli beslenmemiz gerekiyor. Bu süreçte çok şekerli besinlerden uzak durmamız gerekiyor. Çünkü bu besinler kan şekerimizi çok hızlı yükseltir ve birden düşürür. Yani hep kan şekerimizde bir dalgalanma vardır. Biz bu dalgalanmayı istemiyoruz. Daha dengeli olmasını istiyoruz. O yüzden bu süreçte bunları olabildiğince sınırlandırmamız gerekiyor.  İşlenmiş et ürünlerinden de yine uzak durmamız lazım. Hamur işlerinden yine uzak durulmalı. Ödem problemi olmaması adına aşırı tuzlu besinlerinden uzak durmamız gerekiyor. Alkolden de uzak durulması gerekiyor. Biz sürekli vitamin ve minerallerinden öneminden bahsederken burada o alkoller vitamin ve minerallerin emilimini bozuyor. Yani ne kadar tüketirseniz tüketin alkol aldığınız sürece onları alamıyorsunuz” ifadelerinde bulundu.  

Haber: H. DURNA


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!
OKUYUCU YORUMLARI
29.11.2020
14:59

KARBONATLI SU İÇELİM ALKALİ GIDALAR YİYELİM KINA KINA KABUĞU ÇAYI İÇELİM UDİ HİNDİ İLE BAL YİYELİM KEKİK VE GEVEN BALI SARIMSAK TÜKETELİM HERGÜN SABAHLARI GÜNEŞLENELİM Kİ VUCUT D VİTAMİNİ ÜRETSİN BAĞIŞIKLIK SİSTEMİ HAREKETE GEÇSİN VUCUT YA ASİDİKDİR YADA ALKALI VUCUD ALKALİ OLUNCA HİRBİR MİKROP BAKTERİ KANSER HÜCRELERİ DAHİL BARINAMAZ KAN PH ŞINI 7 NİN ÜSTÜNE ÇIKARINIZ KINA KINA KABUĞU ATEŞİ DÜŞÜRÜR MİKROPLARI ÖLDÜRÜR KENDİNİZİ ZİNDE HİSSEDERSİNİZ BULAŞICI HASTALIKLARDAN KORUNURSUNUZ GRİP HASTALIĞINI ÇABUK ATLATIRSINIR TAŞİ KARDİ RİTİM BOZUKLUĞUNA İYİ GELİR GÜNDE 1 DR ÇAYINI İÇİNİZ UYKU SORUNLARINIZ BİTER GECELERİ ZİFİRİ KARANLIKTA UYUYUN GECE 11 İLE SABAH 05 ARASI VUCUT MELATONİN HORMONU SALGILAR BUDA IŞIK GÖRÜLMEDİĞİ SÜRECE DEVAM EDER BU HORMON İNSANI KANSERDEN VE HASTALIKLARDAN KORUR SABAH 06 DAN İTİBAREN SERATONİN HORMONU SALGILANIR YA 5 HTP YADA PEYNİR PORTAKAL ÇİKOLATA MUZ YİYİNİZ Kİ BU SERATONİN HORMONU ARTSIN BU HORMON MUTLULUK HORMONUDUR ANTİ DEPRANSAN YERİNE GECER KEKİK YAĞIİÇELİM BİR İKİ DAMLA YADA SU İLE BİRLİKTE C VİTAMİNİ ALALIM ASKORBİT ASİT YADA ÇAM İĞNESİ ÇAYI ÇAM İĞNESİNDE PORTAKALGAN 5 -10 KAT FAZLA C VİTAMİNİ VARDIR BURNUMUZA VİCKS KEKİK VEYA OKALİPTUS YAĞI SÜRELİM BURNUMUZ AÇILIR MASKELERE KOLONYA İLE FIS FISLIYALIM ZAMAN İLE MİKROP BAKRTERİLENE BİLİR GÜNDE BİR İKİ KERE MASKELERİNİZİ DEĞİŞTİRİN ELİNİZİ HEP YIKAYIN EVE GELDİĞİNİZDE DIŞARIDAN DETİRDİĞİNİZ ÜRÜNLERİ DPLABA KOYMADAN DIŞLARINI DEZENFEKTE EDİNİZ ELİNİZİ YIKAYIN YEMEK YEMEYE BAŞLAMADAN YİNE YIKAYIN ELİNİZİ AĞZINIZA BURNUNUZA GÖTÜR MEYİN UNUTULUYOR YADA SÖYLENMİYOR GÖZLER GÖZLERİNİZİDE KORUYUNUZ GÖZLERDEN DE VİRÜS MUKOZA KAPILIR KORUYUCU GÖZLÜK KULLANALIM

Katılıyorum   Katılmıyorum
%59,04
SODYUM Bİ KARBONAT
29.11.2020
11:05

Millet çalışıyor hocam evde yatmıyor yüksek olur tabi zengin tuzu kuru olan evde

Katılıyorum   Katılmıyorum
%54,65
Yücel POLAT


Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.