Türkiye’de Bir İlk Özel Çağsu Hastanesi’nde

Türkiye’de Bir İlk Özel Çağsu Hastanesi’nde

İnsan organlarının 3D görüntülerini yeniden yapılandırmak, erken evre hastalıkları teşhis etmek ve Hastalıkların erken teşhis edilmesine yardımcı olan ön tanı cihazı HRA Sistemi, Türkiye’de sadece Düzce Özel Çağsu Hastanesinde kullanıma sunuldu.

 İnsan vücudundaki birçok hastalığı öngören ve teşhis edilmesinde yardımcı olan cihaz, tümör, diyabet, hipertansiyon, kardiyolojik hastalıklar gibi birçok rahatsızlığın tespit edilip doktor tarafından tedavi edilmesine ve hastalığın süresinin geciktirilmesinde de önemli rol oynuyor.

Düzce Özel Çağsu Hastanesi’nde acil servis hemşireliği yapan Binnur Kartal; “HRA bizde tıbbi ön tanı cihazımızdır. Vücudun organları başta olmak üzere sinir sistemi lenf sistemi gibi ön tanı yapabileceğimiz durum bozukluklarını değerlendirmemizi sağlıyor. Çok düşük bir akımla genel vücut tarama sisteminizi elden geçiriyoruz. Bunun haricinde beslenme kaynaklı olan sıkıntılarınız, sindirim sıkıntılarınız, kardiyolojik ve beyin açısından sıkıntılarınızı bakıyoruz. Nasıl beslenmeniz gerekiyor, hangi doktorlarla iletişime geçmeniz gerekiyor. Sizin bildiğiniz, bilmediğiniz ne varsa cihazın bize gösterdiği kadarıyla ölçüm yapıyoruz. Bir bakıma check-up cihazımız. Türkiye’de bir ilk. İlk defa Düzce Özel Çağsu Hastanesine geldi. Eğitimlerini gördük, eğitimlerini aldık. Yorumlamalarını da gerekirse doktorlarla birlikte yapıyoruz."

“ Yüzde 96 doğruluk payı var”

Cihazın yaptığı teşhislerde yüzde 96'lık doğruluk payı gözlendiğini dile getiren Binnur Kartal; “Yüzde 96 doğruluk payı var. Şu an da olan sıkıntılarınızı geçmişe dayalı hala kronik seyreden sıkıntılarınızı ve geleceğe dayalı. Özellikle bizim cihazda amacımız ön tanı dediğimiz amaç. Sizin beslenme kaynaklı, spor kaynaklı veya genel yaşantınız nasılsa bunu yönlendirme amaçlı. Gelecekteki hastalıkları mümkün olduğu kadar ileri tarihe atmak ve immün sisteminizi geliştirmek amaçlı girdiğiniz bir chech-up cihazıdır. Geçmişe yönelik geçirdiğiniz hastalıklardan daha fazla gelecekte nasıl yapmamız gerekiyor. Örnek vermek gerekirse mesela kolunuz kırıldı ama kolunuzda bir problem yok çünkü geçti, ama bundan sonra nasıl ilerlemeniz gerekiyor. İşte sıcağa mı dikkat etmeniz gerekiyor, soğuğa mı dikkat etmeniz gerekiyor bunları bize söyleyen bir cihaz. Tansiyon hastalıklarınız, kronik hastalıklarınız, dikkat etmeniz gereken hususlarda bize yardımcı oluyor. Özellikle kanser demeyelim de bu tip sinsi seyreden ve sonradan ortaya çıkan hastalıkları bize söylüyor. Bunun için renklendirilmiş şemalarla yorumluyoruz” diye konuştu. 

Check-up’tan farkı ne?

HRA’nın Check-up cihazından olan farkından bahseden Binnur Kartal; “Check-up’tan farkı, check-up belirli organlara bakarak analiz yapmamızı sağlıyor. Fakat HRA sizin bütün vücut sisteminizdeki sinir sistemini gezerek, dişlerinizden lenflerinize kadar tek seferde, 5 dakikalık bir çekimle olabildiğince yüzde 96’lık bir oranla bize doğru sonuç vermesi. Kalbinizde bir problem var, kalp odaklı. Göğsünüzde bir problem var, göğüs odaklı. HRA’nın bize sunduğu genel olarak bu check-up da tanı yöneltmek açısından, HRA da ise genel olarak bir sıkıntı var şöyle yaparsak daha güzel gideriz diyerek bizi yönlendirmesi. Kişinin doktora bağımsız olarak da kendi hakkında bir bilgi sahibi olmasını sağlıyor. Beslenme tarzınız, su dengeniz, asit-baz dengeniz, heyecanlandığınız duruma kadar her şeyi görebiliyoruz” şeklinde konuştu.

Haber: Ç. DEĞERLİ - H. DURNA


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!
OKUYUCU YORUMLARI
10.04.2021
18:43

Ücreti yazarsanız çok iyi olur

Katılıyorum   Katılmıyorum
%51,06
H. İbrahim Güldal
10.04.2021
15:32

Bu cekap maliyedi ne kadar

Katılıyorum   Katılmıyorum
%57,98
Ceyhan altunkayik
10.04.2021
13:31

Ücreti ne kadar?

Katılıyorum   Katılmıyorum
%55,09
LÜTFÜ IŞIK


Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.