İlhami Caboğlu’ndan YHT Açıklaması

İlhami Caboğlu’ndan YHT Açıklaması

MHP Düzce İl Başkanı Başkanı İlhami Caboğlu, “Dağlardan geçirdiğiniz trenin Düzce’ye ne faydası olacak?” diyerek Yüksek Hızlı Trenin Bolu-Düzce güzergahından geçirilmesi gerektiğine dikkat çekti.

Türkiye’nin en önemli projeleri içinde yer alan Yüksek Hızlı Tren’in (YHT) geçeceği rota konusunda baskılar devam ediyor. YHT’nin Eskişehir üzerinden devam ederek Bolu, Düzce gibi illerden geçmemesi tepki ile karşılanmıştı. Konu ile ilgili Düzce Üniversitesi’nde çeşitli çalıştaylar yapılarak YHT’nin Bolu ve Düzce üzerinden geçmesinin daha doğru olacağı bilimsel verilerle ifade edilmişti.

"Trafik yoğunluğu açısından Düzce’yi sıkıntıya sokacaktır"

Milliyetçi Hareket Partisi Düzce İl Başkanı İlhami Caboğlu da konuya ilişkin çalışmaların devam ettiğini açıkladı. Yüksek Hızlı Trenin Düzce’den geçirilmesinin en mantıklı adım olacağına dikkat çeken MHP İl Başkanı Caboğlu konuya ilişkin yaptığı açıklamada; “Maliyet açısından baktığınızda ticari olarak kafa yürütecek olursak Düzce’den geçtiğinde bu maliyet yüksek olabilir ama 3-5 senede bunun maliyetini geri sağlayabilme durumumuz olabilir. Diğer türlü sizin dağlardan geçirmiş olduğunuz bu trenin trafik yoğunluğu açısından Düzce’yi sıkıntıya sokacaktır. Biz başından beri milletvekilimiz olsun, aynı zamanda il teşkilatı olarak konuyu biz Ankara’ya taşıdık. Milletvekilimiz Ümit Yılmaz, TBMM’de sıkça dile getiriyor. Bu konuyla ilgili ciddi çalışmaları var. Yüksek hızlı trenin Düzce’den geçirilmesi yönünde çalışmalarımız devam ediyor. Bu olayın peşini bırakmış değiliz. Biz hızlı trenin Düzce’den geçmesini istiyoruz” ifadelerine yer verdi.

"Düzce’de ne faydası olacak?"

Son olarak YHT projesinin Düzce üzerinde geçmesinin daha faydaları olacağının altını çizen Caboğlu, “Bu tren Düzce’den geçtiğinde bunun kısa sürede dönüşü olacak. Maliyetli olabilir ama aynı zamanda kazandıracak da. Şimdi sizin dağlardan geçirdiğiniz trenin Düzce’de ne faydası olacak?” şeklinde konuştu.

Haber: H. DURNA


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!
OKUYUCU YORUMLARI
29.03.2021
18:34

Akıllı adamların hali başka. Nasıl olurda başka yerden geçirmeyi düşünürler. Emperyalizme mi hizmet Edeceksiniz. Kimin işine yarayacak? Dağların arasından geçirmek. Bizim bilmediğimiz bazı madenler mi var? Ne iş? Ne saçma bir düşünce.

Katılıyorum   Katılmıyorum
%55,56
Zafer Aksungur
28.03.2021
17:44

Sayın başkanımıza katılıyorum. Şimdi maliyeti yüksek olabilir. Yüzyıllarca ah keşge demekten iyi olacağını sanıyorum.

Katılıyorum   Katılmıyorum
%59,54
Akif ÇITLAK
27.03.2021
20:53

kabalaktan geçse sesini çıkartmazdın

Katılıyorum   Katılmıyorum
%53,68
tatar
27.03.2021
17:39

Düzce’ye ne faydası dokunur heryere İstanbul Ankara’ya alışverişe gidergidip gelirsin Düzce’nin Turzim alanlarına yatırım yapılıp ekonomik girdi sağlar düzce ticari yatırımlar artar say say bitmez gözlü trenin faydası anlayana

Katılıyorum   Katılmıyorum
%55,75
Hasan cantürk
27.03.2021
13:11

Hızlı tren düzce için velinimet ama malesef vekillerimiz de bi icraat yok gibi ?

Katılıyorum   Katılmıyorum
%52,46
Düzceli


Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.