A Milli Futbol Takımı ile Lüksemburg 9. randevuda

A Milli Futbol Takımı ile Lüksemburg 9. randevuda

A Milli Futbol Takımı ile Lüksemburg 9. randevuda

A Milli Futbol Takımı, UEFA Uluslar C Ligi 1. Grup beşinci müsabakasında yarın Lüksemburg ile karşı karşıya gelecek. Türkiye ile Lüksemburg bugüne kadar 8 kez rakip oldu ve milliler sahadan 7 kez galip ayrıldı.

UEFA Uluslar C Ligi 1. Grup beşinci maçında A Milli Futbol Takımı, yarın saat 21.45'te Başakşehir Fatih Terim Stadyumu'nda Lüksemburg ile karşılaşacak. Grupta geride kalan 4 maçta milliler, 4 galibiyetle aldığı 12 puanla liderlik koltuğunda oturuyor. Lüksemburg ise 2 galibiyet, 1 beraberlik ve 1 mağlubiyetle ikinci sırada yer alıyor. A Milli Takım, grupta oynadığı 4 müsabakada rakip fileleri 14 kez havalandırırken, kalesini gole kapattı. UEFA Uluslar C Ligi 1. Grup'ta yenilgisiz yoluna devam eden A Milli Futbol Takımı'nın, Lüksemburg karşılaşmasıyla birlikte bir üst lige yükselme şansı bulunuyor. Milliler bu müsabakadan en az 1 puan alması durumunda grubu lider bitirmeyi ve B Ligi'ne çıkmayı garantileyecek.

9. randevu

A Milli Futbol Takımı, Lüksemburg ile daha önce 5'i özel, 3'ü resmi olmak üzere 8 kez karşı karşıya geldi. Milliler söz konusu maçlarda sahadan 7 kez galip ayrıldı. Lüksemburg ise 1 kez kazanabildi. Ay-yıldızlılar bu müsabakalarda rakip fileleri 15 kez havalandırırken, kalesinde 6 gol gördü. İki takım daha önce grubun dördüncü mücadelesinde rakip oldu ve milliler deplasmandaki maçta 2-0 galip geldi.

Milliler 609. maçına çıkacak

A Milli Futbol Takımı, Lüksemburg maçıyla tarihindeki 609. müsabakasını oynayacak. Milliler, geride kalan 331'i resmi, 277'si özel olmak üzere toplamda 608 mücadelede 1'i hükmen olmak üzere 234 galibiyet kazandı. Ay-yıldızlılar 230 mağlubiyet, 144 de beraberlik aldı. Türkiye, oynadığı karşılaşmalarda 824 gol kaydederken, kalesinde ise 868 gole engel olamadı.

Stefan Kuntz'un 11. sınavı

A Milli Futbol Takımı, Alman Teknik Direktör Stefan Kuntz yönetiminde bugüne kadar 10 maça çıktı. Milliler, söz konusu müsabakalarda 7 galibiyet alırken, 2 kez de kaybetti. 1 müsabaka ise berabere sona erdi. Ay-yıldızlılar, rakip fileleri 28 kez havalandırıp, kalesinde de 9 gol gördü.

Tobias Stieler düdük çalacak

A Milli Futbol Takımı ile Lüksemburg arasında oynanacak karşılaşmayı Almanya Futbol Federasyonu'ndan Tobias Stieler yönetecek. Stieler'in yardımcılıklarını Christian Gittelmann ve Eduard Beitinger yapacak. Karşılaşmanın dördüncü hakemi ise Matthias Jöllenbeck olacak.

A Milli Futbol Takımı'nın aday kadrosunda şu futbolcular bulunuyor:

Kaleciler: Altay Bayındır (Fenerbahçe), Doğan Alemdar (Stade Rennais FC), Uğurcan Çakır (Trabzonspor)

Defans:Onur Bulut (Kayserispor), Zeki Çelik (Roma), Çağlar Söyüncü (Leicester City), Kaan Ayhan (Sassuolo), Merih Demiral (Atalanta), Ozan Kabak (Hoffenheim), Eren Elmalı (Trabzonspor), Ferdi Kadıoğlu (Fenerbahçe), Rıdvan Yılmaz (Rangers)

Orta saha: Cengiz Ünder (Marsilya), Berkan Kutlu, Yunus Akgün, Kerem Aktürkoğlu (Galatasaray), İrfan Can Kahveci, İsmail Yüksek (Fenerbahçe), Orkun Kökçü (Feyenoord), Serdar Gürler (Medipol Başakşehir), Tolga Ciğerci (MKE Ankaragücü)

Forvet: Enes Ünal (Getafe), Halil Dervişoğlu (Burnley), Serdar Dursun (Fenerbahçe)


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.