Süper Lig'de 10. haftada yaşananlar

Süper Lig'de 10. haftada yaşananlar

Yeni Malatyaspor – Altay 2:1

Ligde ilk 8 haftada 6 puan toplayabilen ve ligin alt sıralarında kalan Yeni Malatyaspor teknik direktör değişikliğine gitmiş ve göreve Marius Sumudica’yı getirmişti. Bu değişiklik sonrası çıktıkları 2. maçtan da galibiyetle ayrıldılar. Önce Adanademirspor’u deplasmanda mağlup eden sarı-kırmızılı ekip bu kez sahasında Altay karşısında 2. devrede bulduğu gollerle kazanmayı başardı. Bu galibiyetle 12 puana ulaşan Yeni Malatyaspor ligde 13. sıraya yükseldi.

Lige çok iyi bir başlangıç yapan Altay daha sonrasında oynadığı maçlarda istediği sonuçları alamadı. Mustafa Denizli’nin öğrencileri son 3 maçtan da mağlubiyetle ayrıldı. Sahasında aldığı Beşiktaş galibiyeti sonrası düşüşe geçen İzmir ekibi üst üste yenilgiler sonrası 15 puanla 9. sıraya kadar geriledi.

 

Çaykur Rizespor – Kasımpaşa 2:1

Bülent Uygun yönetiminde başladığı lige alınan kötü sonuçlar sonrası Hamza Hamzaoğlu ile yola devam eden Çaykur Rizespor, bu değişiklik sonrası da bir türlü istediği sonuçları alamamıştı. Oynadığı 9 maçta yalnızca 1 puan alabilen Karadeniz temsilcisi sahasında bir basamak üstüneki Kasımpaşa ile karşılaştı. 90+11.dkda gelen golle kazanarak ligdeki ilk galibiyetini alan yeşil-mavili ekip 4 puana ulaştı ve son sırada yer aldı.

Ligde istikrarı bulamayan ve sadece 6 puan alabilen Kasımpaşa kendisi için çok önemli maçta mağlup olunca teknik direktör Cihat Arslan’la yollar ayrıldı. Savunmada sürekli sorunlar yaşayan ve bir türlü kalesini korumayı başaramayan İstanbul ekibini ligin 19ç sırasında yer alıyor.

 

Konyaspor – Kayserispor 2:0

Teknik direktörleri İlhan Palut yönetiminde gösterdikleri başarılı performansla dikkat çeken Konyaspor geçtiğim hafta Galatasaray deplasmanında ilk kez mağlup olmuştu. Bu yenilgi sonrası sahalarında bir başka sarı kırmızılı ekip ağırladılar. Karşılaşmayı 2-0 kazanan Konyaspor’da atılan her iki golde de son derece güzel takım organizasyonları görüldü. Konyaspor ligde 17 puanla 7. sırada yer alıyor.

Kayserispor Hikmet Karaman’la yakaladığı çıkışı Galatasaray galibiyeti ile sonlandırdı. Ardından oynadığı 4 maçta sadece 1 puan alabilen ve son 3 maçta kaybeden sarı-kırmızılı ekipte savunmada yaşanan sorunlar bir türlü düzeltilemiyor. Kayserispor 11 puanda kaldı ve ligin alt sıralarına yaklaşarak 15. sırada yer aldı.

 

Gaziantep FK – Giresunspor 1:1

Gaziantepspor sahasında aldığı galibiyetlerle dikkatleri üzerine çekmiş ve sahasında güçlü bir ekip olduğunu göstermişti. Erol Bulut’un öğrencileri ligin formda ekibi Giresunspor karşısında sahasında kazanmak için çıktı ancak umduğunu bulamadı. Yenik duruma düştüğü maçta 90+1de bulduğu golle puanı kurtaran kırmızı siyahlı ekip 12 puanla 10. sırada yer alıyor.

GZT Giresunspor lige yaptığı kötü başlangıç sonrası toparlandı ve üst sıralara yükselmeye başladı. Kaybettiği maçlarda bile oynadığı oyunla beğenilen Karadeniz temsilcisi bu kez ligin sahasında iyi oynayan ekiplerinden Gaziantepspor karşısında 1 puan aldılar. Son dakikalarda yedikleri golle beraberliğe razı olan Giresunspor 9 puanla düşme hattının hemen üzerinde 16.sırada yer aldı.

 

Göztepe – Trabzonspor 0:1

İzmir’in köklü ekibi Göztepe bu sezon bir türlü istenilen performansı gösteremiyor. Ligde üst üste yenilgiler alan Göztepe alt sıralarda kaldı ve taraftarını sezon başından beri fazlasıyla üzdü. Savunmada sezon başından beri yapılan hataların bir başkasında yedikleri golle yenilen Göztepe 8 puanla 18.sırada yer alıyor.

Trabzonspor bu sezon gözünü şampiyonluğa dikti ve hedefine emin adımlarla ilerliyor. Geçen hafta sahasında Fenerbahçe’yi deviren fırtına deplasmanda aldığı Göztepe galibiyetiyle liderlik koltuğuna iyice yerleşti. Puanını 24 yapan Bordo-Mavili ekip en yakın rakibinden 4 puan önde bulunuyor.

 

F.Karagümrük – Hatayspor 1:1

David Sassarini yönetiminde ligde başarılı sonuçlar alan Karagümrük spor üst sıraları zorlamaya devam ediyor. Son 2 maçta 6 puan alan ve oynadığı oyunla beğenilen kırmızı siyahlı İstanbul temsilcisi ligin güçlü ekiplerinden Hatayspor karşısında aldıkları 1 puanla 18 puana yükseldi ve 6. sırada yer aldı.

Hatayspor Teknik Direktör Ömer Erdoğan yönetiminde ligin üst sıralarında yer almaya devam ediyor. Geçtiğimiz sezonki hücum hattında değişikliklere gitse bile şuan ligin en çok gol atan takımlarından biri olan Hatayspor, deplasmanda 1 puan alarak üst üste 3. maçından yenilgisiz ayrıldı. Hatayspor 20 puanla 2. sırada.

 

Sivasspor – Adanademir Spor 1:1

Rıza Çalımbay’ın öğrencileri bu sezon bir türlü istediği sonuçları alamıyor. Ligde oynadığı 10 maçta 2 galibiyet alabilen Yiğidolar 5 maçta beraberliğe razı oldular. Kırmızı Beyazlılar oynadıkları oyun göz önüne alındığında hak ettiği yerin aşağısında görülüyor. Son dakikalarda saha içinde kavgaların yaşandığı ve kırmızı kartların çıktığı maçta son dakikada gelen penaltı golüyle 1 puana razı olan Sivasspor 11 puanla 14. sırada yer alıyor.

Vincenzo Montella yönetiminde yakaladığı çıkış sonrası milli araya giren Adanademir spor dönüşte Yeni Malatyaspor karşısında mağlup olmuştu. Ligin zor deplasmanlarından Sivasspor karşısında son anlarda buldukları penaltı golü ile yenilmeyen Adana ekibinde Mario Balotelli attığı gollerle takımına önemli katkı sağlamış durumda. Tüm maçlarda dakika bulan İtalyan oyuncu 10 maçta 5 gol kaydetti. Adanademir spor 13 puanla 10.sırada yer alıyor.

 

Antalyaspor – Medipol Başakşehir 1:2

Nuri Şahin göreve geldikten sonra 2. maçına çıkan Antalyaspor sahasında Medipol Başakşehir karşısında mağlup olmaktan kurtulamadı. Birbirine çok benzeyen 2 gol yiyen Akdeniz temsilcisinde kötü gidiş devam etti. Futboldan emekli olduğunu açıklayan ve ilk defa teknik direktörlük görevi alan Nuri Şahin’in önümüzdeki süreçte takımı nasıl toparlayacağı merak konusu. Antalspor 9 puanla 16.sırada yer alıyor.

8 maçta 6 puan alabilen ve teknik direktör değişikliğine giderek Aykut Kocaman yerine Emre Belozoğlu’nu göreve getiren Medipol Başakşehir,geçtiğimiz hafta aldığı Beşiktaş galibiyeti sonrası bu kez deplasmanda Antalyaspor karşısında kazanmayı başardır. Beykay Özcan 2 golle yıldızlaştığı karşılaşmada Başakşehir üst üste 2. galibiyeti aldı ve puanını 12ye çıkartarak ligde 11. sıraya kadar yükseldi.

 

Fenerbahçe – Alanyaspor 1:2

Milli ara öncesi yakaladığı formla liderliğe yükselen moral bulan Fenerbahçe, ara dönüşü istediğini bulamadı. Önce Trabzon deplasmanında liderliği kaybeden, hafta arasında UEFA Avrupa Ligi’nde aldığı beraberlikle grupta iddiasını zora sokan Vitor Pereira’nın öğrencilerine bir darbede Alanyaspor’dan geldi. 90+3 te gelen gole engel olamayan Sarı Kanaryalar 19 puanla 5. sırada kalırken lider Trabzonspor’un 5 puan gerisinde kaldı.

Bülent Uygun’un göreve gelmesiyle çıkış yakalayan Alanyaspor ligin zirvesine tırmanmaya devam ediyor. Oynadığı maçlarda savunmasında güven veren Alanyaspor etkili kontra ataklarıyla sonuca gidiyor. Kadıköy deplasmanında oyunun genelinde geride rakibini bekleyen Alanyaspor hızlı hücumda öne geçti. Son anlarda ise kornerden buldukları golle 20 puana yükselen turuncu yeşilliler 4. sırada yer alıyor.

 

Beşiktaş – Galatasaray 2-1

Üst üste gelen sakatlıklar sonrasında aldığı kötü sonuçlarla liderliği kaptıran Beşiktaş geçtiğimiz hafta bu defa Teknik Direktör Sergen Yalçından yoksun çıktığı maçta Başakşehir’e yenilmiştir. Hafta arası Şampiyonlar Liginde ağır bir yenilgi alan siyah beyazlılar derby maçta kazanmayı başardı. Larin attığı 2 golle takımını galibiyete taşırken kaleci Ersin Destanoğlu son dakikalarda kurtardığı penaltıyla 3 puanda önemli rol oynadı. Bu galibiyetle puanını 20’ye yükselten Beşiktaş 3. sırada yer alıyor.

Galatasaray ligde yaşadığı 4 maçlık galibiyetsiz serinin ardında toparlanarak üst üste 3 maç kazanarak toparlandı. Geçtiğimiz hafta Konyaspor’u sahasında mağlup ederek rakibine bu sezon ligde ilk yenilgisini tattıran Fatih Terim’in öğrenciler hafta içinde UEFA Avrupa Liginde Lokomotif Moskova’yı deplasmanda mağlup ederek Beşiktaş maçına moralli çıktılar. Golü bulup öne geçmelerine rağmen kaybeden sarı kırmızılı ekip 17 puanla 8. sırada yer aldı.

 

 

 

 

Haftanın Takımı: Beşiktaş

Haftanın Hayal Kırıklığı: Fenerbahçe

Haftanın Oyuncusu: Cyle Larin (Beşiktaş)

Haftanın Kalecisi: Serkan Kırıntılı (Alanyaspor)

Haftanın Teknik Direktörü: Bülent Korkmaz (Alanyaspor)

Haftanın Golü: Cemali Sertel (Çaykur Rizespor)

Haftanın Olayı: Sivasspor Adanademirspor maçının sonunda yaşanan olaylar.

 

 


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.