Saklı Cennet Yedigöller’de Sonbahar

Saklı Cennet Yedigöller’de Sonbahar

Yedigöller Milli Parkı, özellikle sonbaharda, yeşil ve sarının bütün tonlarının harmanlandığı doğasıyla farklı bir tatil geçirmek isteyenlere ideal bir alternatif sunuyor. Sonbaharın tüm renklerini barındıran Yedigöller, havadan böyle görüntülendi.

 Bolu’nun doğal güzellikleriyle ünlü Yedigöller Milli Parkı, sonbahar mevsimin tüm renklerini barındırıyor. Ankara ve İstanbul gibi iki metropol kent arasında yer alan, Bolu merkeze 45 kilometre uzaklıkta bulunan Yedigöller’de sonbaharda yaşanan renk cümbüşü, doğayla iç içe zaman geçirmek isteyen tatilcileri bölgeye çekiyor.

Bin 636 hektar büyüklüğündeki Yedigöller havzası 1965 yılında Milli park olarak koruma altına alındı. Havza, kayan kütlelerin vadilerin önlerini kapatması sonucu oluşan, yüzeysel ve yer altı akışlarıyla birbirine bağlı, kuzeyden güneye bin 500 metre mesafede sıralanmış 7 gölden oluşmakta. Milli Park içindeki göller, aralarında 100 metre yükselti farkı bulunan ve ortalama 780 metre yükseklikte olan iki plato üzerinde bulunuyor.

Yedigöller Milli Parkı’nın güneyinde, bin 380 metre yükseltideki Kapankaya Tepesi’nde bulunan manzara seyir yerine çıkılarak gölleri ve vadideki eşsiz peyzaj güzelliklerini görmek mümkün. 236 adet bitki türünü içeren Yedigöller Milli Parkı, bu haliyle tam bir saklı cenneti andırıyor. Yedigöller’de bulunan Orman Bakanlığı’na ait bungalov evler konaklamak için ideal olarak görülüyor. Ayrıca doğa aşıkları için Milli Park’ta 1 hektarlık çadır ve karavan alanı da bulunuyor.

  Kalp şeklindeki göl büyük ilgi görüyor

 Sonbaharın tüm güzelliklerini içinde barındıran Yedigöller Doğa fotoğrafçısı Utku Cihan tarafından drone ile havadan görüntülendi. Sarı, kahvarengi, kırmızı ve yeşilin her tonunun yer aldığı Yedigöller parkına Bolu, Düzce’den ulaşım yapabilmek mümkün. Yedigöller milli parkı içerisinde bulunan göllerden bir tanesinin havadan görüntülerinde gölün kalp şeklinde olması ise dikkatlerden kaçmadı. (İHA)


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.