Kişi Başı Yaklaşık 5 Bin Lira

Kişi Başı Yaklaşık 5 Bin Lira

Kişi Başı Yaklaşık 5 Bin Lira

Akçakoca Belediye Başkanı Okan Yanmaz ile eski Başkan Cüneyt Yemenici, 120 milyon olduğu iddia edilen borç yüzünden karşı karşı karşıya geldi.

31 mart seçimlerinde belediye başkanı seçilen Okan Yanmaz, 3 nisan 2019 tarihi itibarı ile Akçakoca sokaklarına kendi imzası ile  astırdığı afişlerde belediyenin 120 milyon TL'yi aşan borcu var olduğunu  söyledi. Eski Başkan Cüneyt Yemenici ise borcun kabarık gösterildiğini belirterek, Yanmaz'ın iddialarına cevap verdi.  

Akçakoca Belediyesinin borçları, iki başkanı karşı karşıya getirdi. Yeni Başkan belediyesin 120 milyon borcu olduğunu iddia ederken, görevi Yanmaz’a devreden Cüneyt Yemenici, 29 mart itibari ile belediyeni 70 milyon borcu olduğu söyledi.

 

KALEM KALEM YAZDIRDI

 Belediyenin sosyal medya hesapları ile şehir içinde birkaç noktaya afiş astıran   Başkan Yanmaz 120 milyon TL'nin üzerinde bir borçla eski Belediye Başkanı AK Partili Cüneyt Yemenici'den görevi teslim aldığını söyledi. Bu borcun 60 milyonunu İller Bankası ile özel bankalardan çekilen kredi, 11 milyonunu esnafa olan borç, yaklaşık 32 milyonunu SGK – Bağkur borcu, 14 milyonu  vergi  ve 2.5 milyona yakınını ise elektrik borcu oluşturduğunu açıkladı.    

                                    

   29 MART İTİBARİ İLE BORÇ 70 MİLYON

Öte yandan Akçakoca eski Belediye Başkanı Cüneyt Yemenici bu afişe sessiz kalmadı. Sosyal medya hesabı üzerinden 29 mart itibari ile borç 70 milyon dur kabaca,  böyle hesaplama yöntemi olur mu? Diye soran eski başkan Yemenici, “  Akçakoca belediyesi hesap işleri müdürlüğüne bugün itibari ile borcu sıfırlamak için ne kadar paraya ihtiyaç var diye sorulsa, 70 milyon diyecekler. Böyle iş olmaz, yazık. Geçmişin kredisini,  geçmişin borcunu,  3-5-10-15 sene içinde bitecek borç böyle mi hesaplanır.  O zaman alacakları da benim haneme yazacaksın,  algıyla bir yere kadar gidilir”  siteminde bulundu.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.