Afetin izleri Çabuk Silinmiyor

Afetin izleri Çabuk Silinmiyor

Afetin izleri Çabuk Silinmiyor

18 Temmuzda yaşanan selin üzerinde bir ay geçmesine rağmen, selin sürüklediği ağaçlar deniz yüzeyinden hala temizlenmedi.

23 Temmuz tarihinde Akçakoca’ya inceleme gezisi düzenleyen Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’dan istenilen ekipmanları da gelmediğini dile getirdiler. Akçakoca’da  şiddetli yağışlar sonrası derelerin getirdiği çamurlu su ve ağaç parçaları Değirmenağzı açıklarında denizin rengini değiştirdi, sahil ağaç parçaları ile doldu.  Selin üzerinden bir ay geçmesine rağmen değirmenağzı plajında denize saplana ağaç kökleri ve otomobiller denizden çıkarılmayı beklerken, kimi kütük parçalarının ise deniz yüzeyinde hala varlığını devam ettiği görüldü.

“ Hayde Akçakoca’ya “ diye, sosyal medya üzerinden kampanya başlatanların öncelikle deniz yüzeyinde ki kütleri temizlemesini isteyen vatandaşlar, ortaya çıkan görüntülerin Akçakoca’ya yakışmadığını dile getirdiler.

23 Temmuz tarihinde Akçakoca’ya inceleme gezisi düzenleyen Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’dan istenilen kum temizleme makinesi ile,  sel sularının Değirmenağzı plajı açığına taşıdığı tonlarca ağırlıkta ki taş, kaya parçası, ağaç kökleri ve 15 civarında olduğu iddia edilen otomobillerin çıkarılması için istenilen ekskavatörlü dip tarama teknesinin  hale gelmediğini söyleyen vatandaşlar, Nerede verilen sözler, önce insan sağlığı sonra kampanya eleştirisinde  bulundular.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.