Olan Vatandaşa Oluyor

Olan Vatandaşa Oluyor

Olan Vatandaşa Oluyor

 Akçakoca'da yaşayan Selçuk Bilgin isimli vatandaş Bezirgan Köprüsünün 18 Temmuz'daki sel afetinde yıkılmasından sonra yapımını kimsenin üstlenmemesi sebebiyle Akçakoca TV internet sitesinden yardım ricasında bulundu. Vatandaş Düzce diyor bizim değil, Sakarya’nın. Sakarya diyor bizim değil, Düzce’nin. Köprü sahipsiz kaldı”dedi.

 

Akçakoca TV’ye açıklama yapan bölge insanı mağdur ve dertli, kendilerine mazeret üretilmesini değil, selde yıkılan köprülerinin yapılmasını istiyor.

Akçakoca  ilçesine bağlı Uğurlu köyü ile Kocaali ilçesine bağlı Bezirgan köyünün yanı sıra Büyük melen çayı çevresindeki Kozlu, Nazımbey, Melenköy, Melenağzı ve Caferiye köylerinin yanısıra,  onlarca yerleşim yerini  bir birine bağlayan köprü yapımına hala başlanmadı.

18 temmuz 2019 tarihinde meydana gelen sel felaketi esnasında yıkılan Büyük melen çayı üzerindeki köprünün yenisinin yapılmaması nedeniyle mağdur olduklarını belirten köylüler yetkililere selendi. SESİMİZİ DUYAN VAR MI?

 İçinde bulunduğumuz fındık sezonu ile birlikte tarlalarına gitmekte büyük güçlük çektiklerini söyleyen yöre halkı, hiçbir yetkilinin açıklama yapmadığını ve ne olacağını bilemediklerini belirterek seslerinin duyulmasını istiyor.

Cumayeri, Akçakoca ve Kocaali ilçelerini birbirine bağlayan karayolu üzerinde bulunan köprünün yenisinin yapılmaması nedeniyle, köprüye yakın bölgelerde ev ve tarlaları olan vatandaşlar, kilometrelerce yol kat ederek evleri ile bahçelerine ulaşabildiklerini söylediler.

Köprünün yeniden yapılması için dilekçe verdiklerini belirten köylüler, hangi kapıyı çaldılarsa karşılarına bürokratik bir takım engeller çıkartıldığını belirterek;  “ Düzce diyor bizim değil, Sakarya’nın. Sakarya diyor bizim değil, Düzce’nin. Köprü sahipsiz kaldı. Kim yapacaksa yapsın ama yapsın. Biz köprümüzü istiyoruz” seslenişinde bulundular.

 Yetkililerden alınan bilgiye göre ise, DSİ'nin Uğurlu ve Esmahanım bölgelreinde yıkılan köprüler için ödeneğin hazır olduğunu ve yapım ihalesinin ardından inşaatlarına başlanacağı sözü verdiler.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!
OKUYUCU YORUMLARI
31.08.2019
11:53

Orada iyi bir köprü değil de para olsaydı idareciler birbirlerini yardı bizim diye yazıklar olsun bizim Düzce'nin idarecilerle 1 köprü problemini çözemediler bir otoban bağlantı yolunu çözemezler yemeğe geldim mi koşa koşa gidersiniz programlara iş icraata geldi mi iş yapmazsınız tüm Düzce'nin idarecilerine yazıklar olsun

Katılıyorum   Katılmıyorum
%55,00
Adamın Biri


Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.