Akçakoca'nın En Güçlü Bürokratı Kim ?

Akçakoca'nın En Güçlü Bürokratı Kim ?

Akçakoca'nın En Güçlü Bürokratı Kim ?

Bu soruya birçoğunuzun” tabii ki Akçakoca Kaymakamı” diye cevap verdiğinizi görür gibiyim.

Akçakoca Kaymakamı Akçakoca’nın en yetkili bürokratı en güçlü bürokratı değil.

Soruyu belki de Brian de Palma’nın yönetmenliğini yaptığı, Sean Connery, Kevin Kostner, Robert De Niro ve Andy Garcia’nın başrolünü paylaştığı ünlü gangster Al Capone’nin yakalanışını anlatan filme ithafen “Akçakoca’nın en dokunulmaz bürokratı kim?" diye sorarsak daha doğru olabilir.

Lafı uzatmadan cevap vereyim.

Akçakoca’nın en dokunulmaz ve güçlü bürokratı Zafer Ekinci’dir.

Zafer Ekinci kim mi?

Akçakoca Orman İşletme Müdürü.

Kendisinden önceki en güçlü ve dokunulmaz bürokrat olan Kerim Gençoğlu’ndan aldığı dokunulmaz ve güçlü bürokrat bayrağını 2014 yılından beri başarıyla taşımaktadır.

Bildiğimiz üzere Akçakoca bir sel felaketi yaşadı, yaşadıktan sonra da musluklarımızdan günlerce çamur aktı. İçme suyu ve yemek pişirebilmek yardıma koşan belediyelerin himmetine ve yardımına kaldı.

Çamurlu sularla yıkandık, su için marketlere ve bakkallara dünyanın parasını ödedik, kimimiz de içilebilir kaynak sularının peşine düştük.

Musluklardan çamur akmasının bir numaralı müsebbibi ise günümüzde Orman İşletme Müdürü Zafer Ekinci’dir.

Su koruma havzası ilan edilmesi gereken bölgede yıllardır ağaç kesimini planlamakta, kesim için yollar açılmakta ve yağmurdan sonra çamurlu mil Sarıyayla Barajının içine dolmakta ve su içilmez hale gelmektedir.

Baraj su tutmadan önce sel felaketindeki kadar olmasa da güçlü bir yağmur yağmış biriken kesif mil baraj alanından çıkarılmadan olduğu yerde bırakılarak baraj ömrünü kısaltmıştı. Sel felaketinden sonra da biriken millerin barajın ömrünü kısaltmaktadır.

Tüm bu yaşananlara rağmen hiçbir siyasi ya da merkezi idarenin bir bürokratı çıkıp da kamuoyu önünde:

“Yahu arkadaş sen ne yaptın, bir an önce bu orman kesimini durdur” diyememiş ve musluklardan çamur akmasının hesabını soramamıştır.

Akçakoca Orman İşletme Müdürü Zafer Ekinci’de çıkıp su koruma havzasındaki orman ağaç kesimleri bir daha yapılmayacak dememiştir. Kamuoyuna yansıyan tek açıklama şu anda su koruma havzasında kesim yapılmamaktadır olmuştur.

Akçakoca’nın hiçbir siyasi de çıkıp “Bu bölgenin su koruma havzası ilan edilmesi için bir an önce harekete geçiyoruz.” diyememiştir.

Sanıyorum Zafer Ekinci’ye rağmen ağaç kesimi yapılan bölgenin “su koruma alanı” olarak ilan edilmesinin imkânsızlığını fark ettikleri için böyle bir açıklama yapamıyorlar.

Böyle bir açıklamadan sonra bölgeyi su koruma alanı ilan ettiremeyip mat olmak, siyasi kariyerlerini tehlikeye atmak var işin ucunda.

Mesela Cüneyt Yemenici akıllı(!) davranmış Zafer Ekinci’ye belediye başkanlığı görevinde iken “Su koruma havzası” ilanı için teklifte bile bulunmamıştı, muhtemelen.

Sel felaketinden şu kadar gün geçti, yaralarımızı sarmaya çalışırken bırakın iktidar partisinin siyasilerini muhalefet partileri bile musluklardan çamur akmasının hesabını Zafer Ekinci’ye kamuoyu önünde sorabilmiş değildir.

İşte budur Akçakoca Orman İşletme Müdürü Zafer Ekinci’yi en güçlü ve dokunulmaz bürokrat yapan.

Aradan biraz zaman geçsin su koruma havzası ilan edilmesi gereken bu bölgede ağaç kesimleri yine başlar ancak yeni arıtma tesisi devreye gireceği için baraja dolan millerden haberimiz bile olmayabilir.

Zafer Ekinci de gücünü ve dokunulmazlığını devam ettirir.

**

Bugün son başbakan Binali Yıldırım Akçakoca’ya geliyor, vaziyet belki kendisine izah edilirse, Zafer Ekinci’de Akçakoca’da ise, Binali Yıldırım’ın birebir ricası ile belki ağaç kesimleri sonlandırılabilir.

Yoksa Akçakoca mahalli siyasetçilerinin “en güçlü ve dokunulmaz bürokrata” karşı yapabilecekleri bir şey olduğunu sanmıyorum. Bugüne kadar yapamadıkları, yapamayacaklarının da teminatıdır.

Ergun AŞÇI


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.