Düzce Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenen “23. Geleneksel Turizm Sempozyumu” Akçakoca Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu’nda gerçekleştirildi.
Düzce Üniversitesi, Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi, Balıkesir Üniversitesi, İstanbul Üniversitesi, Kocaeli Üniversitesi ve Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi iş birliğiyle düzenlenen programa; Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nedim Sözbir, Akçakoca Bey Siyasal Bilgiler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Recai Aydın, Akçakoca Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Muammer Mesci, Akçakoca Meslek Yüksekokulu Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Arif Güngör, ülkemizin farklı üniversitelerinden akademisyenler, turizm alanında faaliyet gösteren kurumların temsilcileri ile Düzce Üniversitesi öğretim üyeleri ve öğrencileri katıldı.
“Sempozyum Sürdürülebilir Turizmin Değerini ve Geleceğini Birlikte İnşa Etme İradesinin Bir Göstergesi”
Programın açılış konuşmasını gerçekleştiren Düzce Üniversitesi Akçakoca Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Muammer Mesci, 23. Geleneksel Turizm Sempozyumu’na ev sahipliği yapmaktan onur ve mutluluk duyduğunu ifade etti. Sempozyumun sadece akademik paylaşım zemini olmadığını belirten Prof. Dr. Mesci, aynı zamanda sürdürülebilir turizmin değerini ve geleceğini birlikte inşa etme iradesinin bir göstergesi olduğunu vurguladı.
Akçakoca Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu’nun Akçakoca’nın vizyonunu genişleten ve gelişimine yön veren bir bilim yuvası olduğunu dile getiren Prof. Dr. Muammer Mesci, akreditasyon belgesiyle de bu başarıları taçlandırdıklarını ifade etti. Organizasyonun düzenlenmesinde emeği geçen kişi, kurum ve sponsorlara teşekkür eden Mesci, bilim ve turizmin birlikte büyüdüğü bir gelecek temennisiyle sözlerini sonlandırdı.
“Geleceğin Turizm Profesyonellerini Yetiştirmeyi Önemli Bir Sorumluluk Olarak Görüyoruz”
Konuşmasını yapmak üzere kürsüye davet edilen Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nedim Sözbir, “Turizm, sadece ekonomik kalkınmanın değil; aynı zamanda kültürel etkileşimin, sosyal bütünleşmenin ve sürdürülebilir kalkınmanın da aktörlerinden biridir. Düzce Üniversitesi olarak bu alanda yapılan bilimsel çalışmalara öncülük etmeyi, sektörle iş birliği içinde yenilikçi çözümler üretmeyi ve geleceğin turizm profesyonellerini yetiştirmeyi önemli bir sorumluluk olarak görüyoruz.” ifadelerini kullandı.
Sempozyumu, bilimsel bilgi ile pratik deneyimin buluştuğu önemli bir platform olarak gördüklerini dile getiren Rektör Sözbir, ayrıca turizmin gelişimine katkı sağlayacak yeni fikirlerin de filizleneceği bir zemin olacağını sözlerine ekledi.
Organizasyona destek veren paydaş üniversitelere ve kurumlara teşekkür eden Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nedim Sözbir, 23. Geleneksel Turizm Sempozyumu’nun ülkemiz turizm sektörüne, akademik camiaya ve katılımcılara hayırlı olmasını diledi.
Eş Zamanlı Oturumlarla Bilimsel Bildiri Sunumları Gerçekleştirildi
Açılış konuşmalarının sonrasında eş zamanlı oturumlarda 55 bildiri sunuldu ve turizm, gastronomi, özel ilgi turizmi, alternatif turizm, pazarlama, turizm pazarlaması, marka yönetimi, insan kaynakları, işletme yönetimi gibi birçok alanda hazırlanan bilimsel çalışmaların sonuçları paylaşıldı.
Türkiye’nin Turizm Stratejileri, Alternatif Turizm, Türk Mutfağı, Akçakoca’da Turizm, Ekoturizm, Yerel Gastronomi, Turizmde Yapay Zekâ, Sürdürülebilir Turizm, Yeni Medya Dünyasında Tüketici Kimliği, Destinasyon Markalaşması gibi daha birçok konuda sunulan bildiriler ile zengin içerikli akademik bilgiler paylaşıldı. Temel amacı eğitim gören yüksek lisans ve doktora öğrencilerini cesaretlendirmek, akademik yetkinliklerini geliştirmek ve onları geleceğe hazırlamak olan sempozyumda sunumları ağırlıklı olarak öğrenciler gerçekleştirdi.
Turizmin Geleceğine Dair Yeni Paradigmalar ve Farklı Bakış Açıları Geliştirildi
Turizmdeki yeni gelişmeler, trendler ve Türkiye’nin turizm vizyonuna yönelik önemli değerlendirmelerin yapıldığı sempozyum, geleceğe dair yeni paradigmalar ve farklı bakış açıları geliştirmeye önemli katkılar sundu.