Sürücüler Dikkat!

Sürücüler Dikkat!

Düzce Valiliği tarafından yapılan açıklamada, Düzce İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığınca, 1 Aralık 2019'dan itibaren ticari araçlarda kullanılması zorunlu hale gelen kış lastiği denetimleri kapsamında kontrol edilen 9.823 ticari araçtan kış lastiği takmayan veya lastik diş derinliği uygun olmayan 130 araca toplamda 81.250 TL cezai işlem uygulandığı açıklandı.

Türkiye genelinde 01 Aralık - 01 Nisan tarihleri arasında devam edecek olan ticari araçlarda kış lastiği takma zorunluluğu, 01 Aralık itibariyle Düzce’de de başladı. Başlayan kış lastiği takma zorunluluğu ile birlikte, vatandaşların güvenle seyahatlerinin temini maksadıyla Düzce İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığına bağlı trafik ekiplerince denetimler gerçekleştiriliyor.

Bu kapsamda Düzce Valiliği tarafından yapılan açıklamada, 01 – 09 Aralık 2019 tarihleri arasında İl Emniyet Müdürlüğü Şehir İçi Trafik Denetleme ve Bölge Trafik Denetleme Ekiplerince yapılan kış lastiği uygulamasında kontrol edilen 9.823 ticari araçtan kış lastiği takmayan veya lastik diş derinliği uygun olmayan 130 araca toplamda 81.250 TL cezai işlem uygulandığı belirtildi.

İl Jandarma Komutanlığı Trafik Ekiplerince, 01 – 09 Aralık 2019 tarihleri arasında kış lastiği takmayan veya diş derinliği uygulamasında kontrol edilen 250 okul servis aracından 23 araca ve 2.027 diğer ticari araçtan 22 araca toplamda 25.871 TL cezai işlem uygulandı.

Uygulama çerçevesinde, okul servis araçları, diğer servis araçları, hafif ticari araçlar, minibüs, çekici, kamyon ve otobüsler durdurularak kış lastiği takıp takmadıkları ve kış lastiklerinin diş derinliklerin uygun olup olmadığı kontrol edildi.

Trafik ekiplerince sürücülere, ilimizde zorlu iklim ve doğa koşullarının yaşandığı da dikkate alınarak, kış lastiği takmanın tüm araç sürücüleri için elzem olduğu belirtilirken, kış lastiği takma zorunluluğu bulunan ticari araçlarda kış lastiği takmama cezasının 625.00 TL olarak uygulanacağı hatırlatıldı.

Valilik tarafından yapılan açıklamada; “Düzce Valisi Dr. Zülkif Dağlı’nın talimatları doğrultusunda, özellikle okul servis araçları ve diğer servis araçları ile kış lastiği takma zorunluluğu bulunan diğer ticari araçların kontrolleri trafik ekipleri tarafından dönem içerisinde titizlikle denetlenmekte olup, vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğini sağlamak amacıyla kontroller aralıksız ve özverili bir şekilde devam edecektir.”  İfadelerine yer verildi.

Haber: H. DURNA


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.