Aileler Yaylada Mahsur Kaldı

Aileler Yaylada Mahsur Kaldı

Yoğun kar yağışı nedeniyle kapanan yollar en çok yaylacıları vurdu. Yaylada kalan aileler kapanan yollar nedeniyle mahsur kaldı.

Sinekli yaylasında hayvanlarını yaylaya çıkartan ve kışı yaylada geçirmeyi planlayan aileler, Bolu Valiliği’nin yolu kapatması nedeniyle ulaşımı tamamen kesilince hayvanlarıyla birlikte kurtarılmayı bekliyor.

Geçtiğimiz hafta ve haftasonunda şiddetli yağan ve özellikle yüksek kesimlerde hayatı olumsuz etkileyen kar yağışı nedeniyle yaylacılarda mahsur kaldı.

Sinekli Yaylasında yıllardır yaylacılık yapan ve kış mevsimini de yaylada geçiren aileler, kapanan yollar nedeniyle mahsur kaldı. 2 Ailenin yaşadığı yaylada 25 baş hayvan bulunuyor.

Bolu Valiliği tarafından olumsuzluk yaşanmaması için yollar Abant tarafından kapatıldı. Kapatılan yollar nedeniyle de Sinekli Yaylasındaki aileler, mahsur kaldı. Sinekli Yaylasında mahsur kalan ailelerden telefonla ulaştığımız Osman Yılmaz; “Biz kış mevsimini yaylada geçiriyorduk. Ancak bu kış Bolu Valiliği Abant’a giden yolları kapattı. Karda çok yağınca biz yaylada mahsur kaldık. Yiyeceğimiz bitti, hayvanlarımızın yemi bitti. Kurtuluş yolu arıyoruz. 21 Buçuk kilometrelik yolumuz vardı. Bu yol hem kar nedeniyle kapandı hem de Bolu Valisi yolu ulaşıma kapatmış. Biz yaylada kaldık. Karın en çok yağdığı Doğu Anadolu’da bile bir insanı kurtarmak için bütün gücünü seferber eden devletimizin bizim içinde yardım eli uzatmasını beklkiyoruz” diye konuştu. (İHA)


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.