Beşiktaş'ta makas terörüyle gelen kazada 8 gözaltı

Beşiktaş'ta makas terörüyle gelen kazada 8 gözaltı

Beşiktaş'ta makas terörüyle gelen kazada 8 gözaltı

Beşiktaş’ta 'makas' terörüyle 4 kişinin öldüğü kazaya ilişkin aranan A.T ile babası M.T de aralarında bulunduğu 8 kişi gözaltına alındı. İstanbul’da gözaltına alınan baba, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

Beşiktaş'ta önceki gece makas terörüyle meydana gelen ve 4 kişinin ölümüyle ilişkin sonuçlanan feci kazaya ilişkin 8 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar arasında kaza anında araçta bulunan A.T ile kazanın ardından şüphelileri kaçıran baba M.T de olduğu öğrenilirken, kayıplara karışan sürücü Y.A'nın ise halen arandığı kaydedildi.

Soruşturma kapsamında İstanbul'da gözaltına alınan baba M.T emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilirken, Burdur'da yakalanan diğer şüphelilerin ise önümüzdeki saatlerde İstanbul'a getirileceği kaydedildi.  

Katliam gibi kazanın detayları ortaya çıktı

Makas atan sürücü yolda üzerinde inerek kaçmış

Olayın ardından çalışma başlatan İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekipleri, güvenlik kamera görüntülerini incelemeye aldı. Yapılan incelemelerin ardından polis, araçtaki şahısların Yusuf A. (23), Abdülsamet T. (29) ve Merve Ş. (17) olduğu tespit edildi.

Polis ekiplerinin dün geceden bu yana sürdürdüğü fiziki ve teknik çalışmalar sonucunda şahısların sabaha karşı Selman U. ve Murat Ş. tarafından otomobil ile Antalya'ya kaçırıldığı belirlendi. Buraya kaçtığı tespit edilen şahısların peşine düşen polis, Burdur'a kaçan şahıslar Abdülsamet T., Selman U. ve Murat Ş.'yi yakalayarak gözaltına aldı. Araçla makas atarak kazaya sebep olan sürücü Yusuf A.'nın ise yol üzerine inerek başka bir yere kaçtığı bilgisine ulaşıldı.

Gözaltına alınan Abdülsamet T., işlemlerinin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edilirken yanındaki diğer 2 şahıs ise ifadelerinin alınmasının ardından serbest bırakıldı. Abdülsamet T.'nin Burdur'a kaçarken ağabeyi Ahmet T.'nin kimliğini aldığı ve bununla birlikte yakalandığı belirlendi.

Beykoz'a yemeğe gidip alkol almışlar

Öte yandan kazadan hemen sonra Yusuf A. ve Abdülsamet T.'yi arkalarından takip ederek kendi aracına bindirip kaçıran baba Mehmet T., polis ekipleri tarafından Bağcılar'da gözaltına alındı. Beşiktaş Asayiş Büro Amirliğine götürülen şahıs, burada verdiği ifadesinde, Beykoz'a yemeğe gittiklerini ve Yusuf A. dahil alkol aldıklarını ve kaza yaşandıktan sonra şoka girdiklerini, bu yüzden oğlunu, Yusuf A.'yı ve Merve Ş.'yi aracına alarak kaçırdığını söylediği öğrenildi. İşlemleri tamamlanan baba Mehmet T. adliyeye sevk edildi.

7 şüpheliye işlem yapıldı, Yusuf A. aranıyor

Diğer yandan Yusuf A.'nın kullandığı otomobilin kiralık olduğu ve aracı kiralayanın ise Bahçeşehir Ispartakule'deki evine yapılan operasyonda gözaltına alınan Fatih İ. olduğu belirlendi. Evinde suç unsurları bulunması nedeniyle küçük yaştaki Fatih İ.'nin Üsküdar Çocuk Şube Müdürlüğüne sevk edildiği öğrenildi. Kazayla ilgili Yusuf A.'ya yardım ve yataklık yapanlar dahil 7 şüpheliye işlem yapıldı. Bunlardan 4'ünün serbest bırakıldığı öğrenildi. Makas atan otomobili kullanan Yusuf A. ise halen aranıyor.

“Azad” ve “Umut” kod adını vermiş

Ayrıca kazaya karışan ve karışanlara yardımcı olan 7 kişinin “hırsızlık”, “adam kaçırma”, “nitelikli yağma” ve “uyuşturucu madde kullanmak” gibi suçlardan emniyette çok sayıda kaydı olduğu, şahısların hırsızlık çetesi üyesi oldukları da belirlendi. Şahıslardan Abdülsamet T.'nin bazı suçlardan aranmasının olduğu ortaya çıkarken makas atan araçta bulunan Merve Ş.'nin olaydan sonra polis verdiği ifade de Yusuf ile Abdülsamet'in adlarını yakalanmaması için “Azad” ve “Umut” kod adı verdiği bilgisine ulaşıldı.

İstanbul ve Burdur polisi makas atarak 3'ü çocuk 4 kişinin ölümüne neden olan Yusuf A.'yı yakalamak için çalışmalarını sürdürüyor.  


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.