SOSYAL ADALET İSLAMDA

İnsanoğlu halk olduğundan beri huzurlu, mutlu, ve rahat yaşamayı arzulamış, bunun için birçok arayışlarda bulunmuştur.

Birileri çıkmış kurtuluşu ve rahat yaşamayı kominizmde birileri de sosyalizmde ve bir çok izmlerde aramış maalesef hiç birinden aradığı mutluluğu bulamamıştır.

Zira bu akımların savunucuları ağa babaları, keselerini, kasalarını doldurmuş en güzel arabalara binmiş hayal edemeyecekler gibi lüks yaşamış, savundukları iyi niyetli insanlara tepeden bakmışlardır. 


Maalesef insanlığı, temizliği, medeniyyeti öğrettiklerimize özenir hale geldik.

 

Akılı insanlar dostlarını ve doğru yolu seçmesini bilenlerdir.

Huzuru, güzellikleri, mutluluğu, ve sosyal adaleti uzaklarda aramaya gerek yok.

Bizim dinimizin önderi HZ MUHAMMET in sav öğütlerini dinler, gösterdiği huzurlu, temiz, berrak yoldan giderseksonu belli olmayan yollardan kurtuluruz. 


Dinimizin önderi bindörtyüz küsür yıl önce sosyal adaleti tesis etmiş KOMŞUSU AÇKEN TOK YATAN BİZDEN DEĞİLDİR buyurmuştur.


Yardımlaşmayı öğütlemiş ZEKAT müessesesini kurmuş, sosyal adaleti tesis etmiştir.


VEREN EL ALAN ELDEN HAYIRLIDIR DİYEREK çok çalışmayı, çok kazanmayı, insanlarla yardımlaşmayı özendirmiştir.


Allah ım kullarına vermekle malınız azalmaz bilakis artar buyurmuş, sıkıntıda, bunalımda, çaresiz olanlara yardımcı olmamızı emretmiştir.

Zorda olan kardeşlerimizin yanında olun, bende sizin yanınızda olayım, siz bir verin bende size bin vereyim demiştir.


Allah ımızın sözüne güvenmeyip kime güveneceğiz.Verende alanda o değilmi. Kırk elli yıl size mal verip kırk saniyede alan ve kullarını imtihan eden o değilmi.


Kimin malını kimden kıskanacağız.Sana kırk vermiş, kırkta birini muhtaç yakınlarına din kardeşlerimize vermemizi istemiştir. kuluma yakın olan banada yakın olur buyurmuştur.


Allahım biz günahkar kullarını affetmek, maddi manevi kirlerden temizlenmemiz için çok önemli günler, geceler, aylar yaratmıştır. Birbirimizi sevmemiz, kaynaşmamıza sebep olsun diye ZEKAT ibadetini islamın beş şartından biri yapmıştır.


Bizler dinimizin güzelliklerini öğrenir, layıkıyla yerine getirirsek kendimizde huzurlu olur, kardeşlerimizi de mutlu ederiz. 


Birçok arkadaşımız zekatımı kime vereceğimi bilmiyorum diyor. Eğer yakınlarınızda ihtiyaçlı insanlar yoksa camininizin hocasına, okulunuzun öğretmenine, mahallenizin muhtarına ve büyüklerine sorun onlar ihtiyaçlı talebeyi, cemati ve aileleri bilirler.


Yardım etmenin en güzeli, isteyemeyene yüzü kızarana mahcup olana vermektir. Dinimiz sağ elin verdiğini sol eliniz görmesin der. Lütfen insanlara bir şey verirken EZMEYELİM ÜZMEYELİM ecrimiz sevabımız tam olsun.


Mübarek ramazanı ayı tüm islam alemine ve insanlığa hayırlar, mutluluklar, huzur ve bereket getirmesini dilerim....


Burhan Tutkun 25 haziran 2015....Sevgi saygı ve hürmetlerimle....


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu köşe yazısına henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan https://www.duzcetv.com sorumlu tutulamaz.