Akçakoca İGM Üyeleri Belli Oldu

Akçakoca İGM Üyeleri Belli Oldu

Akçakoca İGM Üyeleri Belli Oldu

31 Mart Mahalli idareler genel seçimi tamamlandı.Zonguldak’ta yerel seçimler için vatandaşlar sabah 08.00’den itibaren sandık başına giderek oyunu kullandı. Oyların tasnifinin ardından, kesin olmayan sonuçlara göre Karadeniz Ereğli’de CHP Adayı Halil Posbıyık açık ara seçimi kazandı. Posbıyık, beş yıl ara verdiği belediye başkanlığına geri dönüyor.

Resmi olmayan sonuçlara göre, Alaplı’da Nuri Tekin, Çaycuma’da Bülent Kantarcı seçimi kazanan isimler olurken, Zonguldak Merkez ilçede AK Parti Adayı Ömer selim Alan yeni belediye başkanı oldu. Zonguldak ve ilçeleri ve beldelerinde de seçim sonuçları belli oldu. Ereğli’de beldelerde AK Partili Ormanlı ve Gülüç Belediye başkanları, Kandilli’de CHP’li belediye başkanı güven tazeledi.

Mahalli İdareler Genel Seçimleri için Zonguldak’ta vatandaşlar bu sabah saatlerinden itibaren sandık başına gitti. Vatandaşlar kent merkezlerinde Belediye Başkanı, Belediye Meclis Üyeleri, İl Genel Merkezi için üç ayrı oy pusulasına evet mührünü bastı. Vatandaşlar ayrıca mahalle muhtarları ve azalarını da belirledi.Köylerde ise vatandaşlar il genel meclisleri ve köy muhtarları ile aza seçimleri için oy kullandı.

Türkiye genelinde yerel seçimlere yönelik saat 16.00 itibariyle doğu illerinde, saat 17.00 itibariyle de batı illerinde oy verme işlemi sona erdi.

31 Mart yerel seçimlere yönelik oy verme işlemi yurt genelinde sona erdi. Vatandaşlar büyükşehir belediye başkanı, ilçe belediye başkanı, belediye meclis üyeleri ile muhtarları seçmek için oy kullandı. Yüksek Seçim Kurulu (YSK) kararına göre, batı illerinde saat 08.00'de başlayan oy verme işlemi 17.00'de tamamlandı. Seçmenler 194 bin 310 sandıkta oy kullandı. Yerel seçimlerde Türkiye genelinde 52 milyon 695 bin 831 seçmen oy kullandı. Diğer yandan, bu yıl 18 yaşını dolduran 1 milyon 156 bin seçmen de ilk kez sandığa gitti.

Öte yandan Zonguldak merkezi ve bağlı beldelerde 309 sandıkta 90 bin 74 seçmen yer alıyor. Kozlu ilçesi ve bağlı beldelerde ise 123 sandıkta 34 bin 685 seçmen yer alıyor. Kilimli ilçesi ve bağlı beldelerde 92 sanıkta 27 bin 56 seçmen yer alıyor. Gökçebey ilçesi ve bağlı beldelerinde 64 sandıkta 17 bin 229 seçmen yer alıyor. Devrek ilçesi ve bağlı beldelerinde 178 sandıkta 46 bin 346 seçmen yer alıyor. Çaycuma ilçesi ve bağlı beldelerinde 278 sandıkta 72 bin 93 seçmen er alıyor. Alaplı ve bağlı beldelerinde ise 125 sandıkta 33 bin 437 seçmen yer alıyor.Karadeniz Ereğlisi’nde ise 130 bin 092 seçmen 456 sandıkta seçime gitti.

KİMLER YARIŞTI?

 

Bilindiği gibi Zonguldak merkezde Adalet ve Kalkınma Partisi Ömer Selim Alan, CHP, Şenol Şanal, MHP Hamdi Ayan, Saadet Partisi Mehmet Yaman, Demokrat Parti Hamza Kara, Bağımsız Türkiye Partisi Serkan Yurttaş, Türkiye Komünist Partisi Ahmet Günaydın, Demokratik Sol Parti Nurhan Başoğlu olmak üzere sekiz aday yarıştı. Millet İttifakı partilerinden İYİ Parti ittifak çerçevesinde Zonguldak’ta aday göstermedi. Merkez ilçede Beycuma, Elvanpazarcık ve Karaman beldelerinde de adaylar belediye seçimlerini almak için yarıştı.

Karadeniz Ereğli’de de sekiz aday yarışıyor. AK Parti Erol Şahin, CHP, Halil Posbıyık, MHP Talat Şeker, İYİ Parti Ali Kaya, Saadet Partisi Gökhan Göktaş, Büyük Birlik Partisi Hüseyin Uysal, Bağımsız Türkiye Partisi Recep Özcan, Demokratik Sol Parti ise Burak Bülent Müftüoğlu ile yarışa katıldı. Karadeniz Ereğli’de ayrıca Gülüç, Kandilli ve Ormanlı beldeleri için de oy kullanıldı. Karadeniz Ereğli, Zonguldak ilinin en fazla seçmene sahip ilçesi olarak da dikkat çekiyor.

Alaplı’da altı parti belediye başkanlığını kazanmak için yarışa girdi. AK Parti Mehmet Celil Uzun, Cumhuriyet Halk Partisi Nuri Tekin, MHP Ali Demir, SP, Erhan Uslu, BTP Arif Demirci, DSP ise İrfan Türkyılmaz ile seçime girdi. Alaplı’da ayrıca Gümeli belde belediyesi seçimleri için de sandığa gidildi.

Çaycuma ilçesi en fazla adayın yarıştığı ilçe oldu. AK Parti Ahmet Güral Karayılmaz, CHP Bülent Kantarcı, MHP Haydar Oruç, İyi Parti Nusret Yakıcı, SP Sedat Başoğlu, BBP Zülfikar Uçar, DP İsmail ORtabel, BTP Mesut Eren, DSP ise Soner çınar ile yarışa katıldı. Çaycuma ayrıca en fazla beldenin bulunduğu ilçe olarak da dikkat çekti. Filyos, Karapınar, Nebioğlu, Perşembe, Saltukova belde belediyelerini belirlemek için de oy kullanıldı.

Devrek’te AK Parti Sezai Bükrü, CHP Çetin Bozkurt, MHP Ahmet Akdemir, İYİ Parti Yaşar Ocakcı, SP Mehmet Özmekik, BBP Kemal Eliçora, DSP Çiler Girgin Başoğlu ile yarıştı. Devrek’te ayrıca Çaydeğirmeni belde belediyesine başkan seçmek için de sandığa gidildi.

Gökçebey’de, AK Parti Mustafa Çetinoğlu, CHP Cem Oktay, İYİ Parti Vedat Öztürk, SP Erol Bayrak, BTP Ümit Sezgin, DSP Didem Günaydın ile sandığa gitti. Gökçebey ilçesine bağlı Bakacakkadı beldesi için de seçmen sandığa giderek oy kullandı.

Kilimli’de AK Parti Kamil Altın, CHP Ali Aslankılıç, MHP Fatih Kaldırım, İYİ Parti Erdinç Kargidan, SP Hüseyin Topalahmetoğlu, BBP Hasan İslam, BTP Songül Kaplan, DSP Yiğit İshak Albayrak yarışa girdi. Siyasi parti adaylarının yanı sıra Velime Erdoğan da bağımsız aday olarak yarışa girdi. Çatalağzı, Gelik ve Muslu beldelerinde de vatandaşlar belediye başkanını belirlemek için sandığa gitti.

Kozlu İlçesinde ise AK Parti Ali Bektaş, CHP Cengiz Bank, MHP Emine ULupınar, İyi Parti Hüdai Dökmeci, SP Samet Güngör, BBP Adem Çetin, BTP Hakan Yurttaş, DSP Birgül Ertek ile yarışta yerini aldı.

OY SAYIMI SÜRECİ…

 

Zonguldak merkez, ilçe ve beldelerde sabah 08.00 itibariyle başlayan oy verme işlemi 17.00 itibariyle sona erdi. Oy verme saati bittiği halde sandık başında oylarını vermek üzere bekleyen seçmenler, başkan tarafından sayıldıktan sonra sıra ile oylarını kullandı.

Sandık seçmen listesindeki bütün seçmenler oylarını kullanmış olsalar bile oy vermenin bitim saatinden önce sandıklar kesinlikle açılamayacağı esasa bağlanmıştı. Büyükşehirlerde, sırasıyla büyükşehir belediye başkanlığı, belediye başkanlığı, belediye meclisi üyeliği ve muhtarlık, diğer illerde, sırasıyla belediye başkanlığı, belediye meclisi üyeliği, il genel meclisi üyeliği ve muhtarlık seçimlerine ait oy pusulalarının sayım ve dökümü yapıldı.

Seçim günü 18.00-21.00 saatleri arasında radyolarda ve her türlü yayın organlarında sadece YSK tarafından seçimle ilgili verilecek haber ve tebliğler yayımlanabilecek. Seçim günü saat 21.00’den sonra bütün yayınlar serbest olacaktı.YSK gerek görürse yayın yasağını saat 21.00’den önce de kaldırabileceği bildirilmişti.

YSK’NIN YASAĞININ KALKMASININ ARDINDAN

YSK’nın seçim sonuçlarına ilişkin yayın yasağını saat 19 15’te kaldırdı. YSK'nın yayın yasağının kaldırılmasının ardından ilk sonuçlar CHP’nin Ereğli’de önde olduğunu gösterdi. Sayımın resmi olmayan sonuçlarına göre Halil Posbıyık geçerli oyların yaklaşık yüzde 53’ünü alarak Ereğli Belediye Başkanı Oldu. AK Parti Adayı Erol Şahin ise yüzde 37 oranında oy alabildi.

ALAPLI'DA NURİ TEKİN

Seçim yasaklarının kalktığı saatlerde Alaplı'da Nuri Tekin'in seçimi kazandığı ortaya çıktı. Tekin, oyların büyük bölümünün açılmasının ardından geçerli oyların yüzde 63 gibi bir bölümünü aldı. AK Parti adayı Celil Uzun ise yüzde 34 civarında oy aldı.

“BELDELERDE DURUM!”

Bu arada Gülüç'te AK Parti adayı Gökhan Demirtaş'ın, Ormanlı'da ise AK Parti adayı Bayram Başol'un belediye başkanlıklarını kazandı.Gümeli beldesinde ise CHP adayı Ahmet Saydam'ın seçimi kazandığı bildirildi. Son gelen bilgiler ışığında, Kandilli’de de CHP’li Başkan Mustafa Aydın güven tazeledi.

ÇAYCUMA KANTARCI İLE DEVAM

Kesin olmayan sonuçlara göre, Caycuma'da CHP'nin adayı Bülent Kantarcı, seçimi farklı şekilde kazandı. Filyos’ta ise Ak Parti Belediye Başkanı Ömer Ünal seçimi farklı kazandı.

Saltukova’da mevcut Başkan Zerrin Güneş seçimi kaybetti. CHP Adayı Alim Genç seçimi kazandı. Zerrin Güneş CHP'den seçilmiş, daha sonra AK Parti'ye geçmişti

Perşembe’ beldesinde CHP’den İsmail İnam yeniden seçildi. Nebioğlu’nda Ak Parti'den Ertan Aydoğan yeniden seçildi. Karapınar'da Ak Parti Adayı Necdet Dernek seçimi kazandı.

ZONGULDAK'TA AK PARTİ SEVİNÇLİ

Zonguldak merkezde AK Parti Adayı Ömer Selim Alan'ın seçimi garantilediği bildirildi. AK Partililer Zonguldak'ta kutlamalara başladı.

Öte yandan Merkez ilçeye bağlı beldelerde de sonuçlar netleşiyor Karaman Beldesi'nde seçimi Ak Parti Adayı Servet Üstün kazandı. Beycuma Belediye Başkanı Vurak Kundakçıoğlu ile Elvanpazarcık Belediye Başkanı Hüseyin Uzun yeniden seçildi.

EREĞLİ'DE SEÇİM TAMAM: EFSANE GERİ DÖNÜYOR!

Kesin olmayan sayım sonuçlarına göre, Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık oldu. Posbıyık, beş sene ara verdiği belediye başkanlığına yeniden döndü. Posbıyık beşinci dönem için seçildi.

Posbıyık 1994 yılında ilk kez belediye başkanı olarak seçilmiş, arka arkaya dört dönem belediye başkanlığının ardından 2014’te seçimi kaybetmişti. Posbıyık, beş yıl aranın ardından, beşinci dönem için yeniden belediye başkanlığına seçildi.

HALİL POSBIYIK KİMDİR?

Karadeniz Ereğli’nin yetiştirdiği en önemli siyasetçilerden olan Halil Posbıyık, 2 Temmuz 1945 tarihinde Karadeniz Ereğli'de doğdu. İlk ve orta öğrenimini Karadeniz Ereğli'de, lise öğrenimini Zonguldak'ta, üniversite öğrenimini İstanbul'da tamamladı ve inşaat mühendisi olarak mezun oldu.

1971 yılında Karadeniz Ereğli Belediyesi'de Fen İşleri Müdürü olarak çalışmaya atıldı. 1974-1994 yılları arasında, mühendis-yönetici olarak Ereğli Demir ve Çelik Fabrikalarında hizmet verdi.

Halil Posbıyık, Türk Eğitim Derneği Vakfı Karadeniz Ereğli Şubesi'nin yeniden yapılandırılması için girişimlerde bulunarak bu dernekte de kurucu başkanı sıfatı ile görev yaptı.

1989 seçimlerinde Anavatan Partisi tarafından Karadeniz Ereğli Belediye Başkan Adayı olarak gösterildi, ancak seçilemedi. 1994 seçimlerinde halkın Karadeniz Ereğli Belediye Başkanlığı'na seçildi.

Zonguldak Çevre Belediyeler Birliği kurucu başkanı olarak görev yapan Posbıyık, 1999 yılında, yeniden Karadeniz Ereğli Belediye Başkanlığı'na seçildi. 28 Mart 2004 tarihindeki mahalli idareler seçimlerinde, 3. kez Karadeniz Ereğli Belediye Başkanlığı görevine seçildi.

Posbıyık, Türkiye'deki 3215 belediyenin bağlı olduğu Türkiye Belediyeler Birliği'nde 2000-2003 yılları arasında Yönetim Kurulu üyeliği yapmıştı.

Halil Posbıyık, 31 Mart 2019 Yerel Seçimlerinde CHP Zonguldak Karadeniz Ereğli Belediye Başkan adayı olmuştu.

Neriman Posbıyık ile evli olan Halil Posbıyık iki çocuk babasıdır.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.