Çilimli'de Bulunan İşçi Çocukları Tiyatro İle Tanıştılar

"Çilimli'de Bulunan İşçi Çocukları Tiyatro İle Tanıştılar"

Çalışma Sosyal Hizmetler ve Aile Bakanlığı, Uluslararası Çalışma Örgütü (ILO), Düzce Valiliği, Çilimli Kaymakamlığı, Çilimli Belediyesi ve Çilimli İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile yürütülen; “Mevsimlik Fındık Tarımında Çocuk İşçiliğinin Sonlandırılması Projesi” kapsamında Düzce Belediyesi Şehir Tiyatrosu’ndan gelen tiyatro oyuncuları öğrencilere tiyatro gösterisi yaptı.


  “Tiyatro, gönüller arasında bağ kurar.” sözünü ele alarak ‘Hacivat ve Karagöz’ adlı oyunu canlandıran Yılmaz Aksoy ve Yetkin Yılmaz; ilk defa tiyatro izleme şansı yakalayan öğrencilerin eğlenceli vakitler geçirmesini sağladı. Oyuncular; “Bu projede bizde burada olmaktan çok mutluyuz. Çocuklarla böyle bir etkinlikte buluşmak gerçekten de çok güzeldi. Bizde bu anlamlı projenin bir parçası olduğumuz için çok mutluyuz. Çocukların ilk defa tiyatro izlemesi bizim için ayrı bir güzellikti. Böyle bir programda emeği geçen herkese çok teşekkür ediyoruz. Bizde onlarla buluştuktan sonra çok mutlu olduk. İnşallah bundan sonra çocuklar hayatlarında da hep sanatla iç içe olurlar.” diyerek mutluluklarını dile getirdiler.


  Proje koordinatörü Nuray Eran Türedi; “Hayatlarında hiç tiyatro izlememiş bu çocukların gözlerindeki mutluluğu görmek ve onlara bu heyecanı yaşatmak bizi de mutlu etti.” diyerek projede yer alan ve destek olan herkese teşekkür etti.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.