Çilimli’den giden tohumlar umut olacak

Çilimli’den giden tohumlar umut olacak

Çilimli’den giden tohumlar umut olacak

Çilimli Anaokulu’nda eğitim gören mevsimlik tarım işçilerinin çocukları atık kağıtlardan oluşturdukları tohum bombalarını memleketlerine götürecek. 

Çilimli’de ses getiren Mevsimlik Fındık Tarımında Çocuk İşçiliğinin Sonlanması Projesi’nde öğrencilerle tohum bombası ve marul ekimi etkinliği Düzce İl Tarım ve Orman Müdür V.ekili Necdet Çiçek ve Çilimli İlçe Tarım ve Orman Müdürü Aydın Koca’nın katılımıyla gerçekleşti.

Etkinliklerde; tohum bombası, atık kağıtların parçalanarak bir kaba konulup su ile yumuşatılması ve yumuşayan kağıtların üzerlerine tohumlar eklenerek yoğrulması ile oluşturuldu. Yapım aşamasında rol oynadıkları tohum bombaları çocukların ilgisini çekti. Merak ettikleri sorulara uzmanlar tarafından cevap verildi. Tohum bombalarına şekil verildikten sonra çocuklarla birlikte paketlenip memleketlerine gittiklerinde ekmeleri için kurutulmaları gerektiği anlatıldı.

Çocukların memleketlerine çeşit çeşit tohum, umut gönderildi.

Bu etkinlikler sayesinde çocuklar, hem çevreye zarar vermeden atık kâğıt ya da gazetelerin geri dönüşümüne katkıda bulunmayı hem de tohumların kolayca nasıl yayılabileceğini öğrendiler. 
 


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.