Bu Pazarda Yok Yok

Bu Pazarda Yok Yok

Bu Pazarda Yok Yok

Cumayeri’nde halk arasında “Bit pazarı” olarak adlandırılan ikinci el eşya alım satım pazarı kuruluyor.. 3 Kasım 2019 pazar günü ilk pazarın kurulması planlanan ve bölgede bir ilk olacak pazarda isteyen tezgah açacak, dileyen alışveriş yapacak. Ayrıca vatandaşlar çocukluk ve gençlik yıllarında kullandıkları eşyalar ile yeniden karşılaşıp anılarını tazeleme imkanı bulacak.

 

Cumayeri Kapalı pazaryerinde, Pazar günleri kurulacak olan bit pazarında unutulmaya yüz tutan bir dönemin vazgeçilmezi eşyalar ile dolup taşacak. Cumayeri Nostalji pazarında bir neslin hiç görmeden büyüdüğü gaz lambaları, kömürlü ütüler, gramofon ve lambalı radyolar, yağlı boya tablolar eski tarım aletleri eski yöresel kıyafetler gibi binlerce ürün hem alınıp hem de satılabilecek. Sadece nostaljik eşyalar değil, bit pazarının olmazsa olmazları arasında yer alan, her türlü ev eşyası ve kıyafetler çok küçük bedellerle el değiştirecek.

İSRAFIN DA ÖNÜNE GEÇİYOR

Artık evlerin bodrumlarında ve müştemilat alanlarında saklanan ürünler çöpe atılmak yerine nostalji pazarlarında değerlendirilecek. Hem ev ekonomisine katkı sağlanacak, hem de israfın önüne geçilecek. Günümüz teknolojisinde alışveriş sitelerinden yapılan ikinci el eşya alım satımında dokunarak satış mümkün olmazken, nostalji pazarında görüp dokunarak ve pazarlık yapılarak alım satımı yapılabilecek.

Pazarın kurulduğu heryerde cevre illerdende gelen binlerce ziyaretciyle büyük bir takipçisi olan Bit pazarlarının aynı şekilde buradada binlerce ziyaretcisi olması bekleniyor.Bu pazarlar bulundukları yerlerde bölge ekonomisine çok büyük katkıda bulunduğu gibi Düzce ekonomisine de katkıda bulunacak. Bit pazarının Tarih ve sanat meraklılarına, koleksiyonerlere hitap etmesi planlanırken aynı zamanda dar gelir grubunda olan, üzerine giyecek sıfır kıyafet alamayan vatandaşların da büyük ilgi göstermesi bekleniyor.

TEZGAH AÇMAK İSTEYENLER DİKKAT!

Cumayeri kapalı Pazar yerinde kurulacak olan nostalji pazarında tezgah açmak isteyen vatandaşların herhangi bir işyeri veya ticaret ile ilgileniyor olma şartı da yok. Belgesiz şartsız tezgah açmak isteyen tüm vatandaşlar  tezgah açıp elindeki ürünleri satabilecek. İlk Pazarın 3 Kasım 2019 Pazar günü kurulması planlanıyor. Cumayeri Kapalı pazaryerinde kurulması planlanan bit pazarı Pazar günleri saat 08:00-17:00 arasında hizmet verecek. Pazarda sergi açmak isteyen vatandaşlardan ön talepler toplanmaya başlandı. Ön talep ve ayrıntılı  bilgi almak isteyenler 0507 215 24 97 numaralı telefondan irtibat sağlayabilecek.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!
OKUYUCU YORUMLARI
2.12.2019
00:05

Bende cok güzel.bir düşünce ama ücret biraz yüksek 50 cok bugun hava soğuktu zaten ucuza satıyorlar tezgah parasını çıkaramayalar vardir 50 fazla deyilmi sizce

Katılıyorum   Katılmıyorum
%53,33
Gülsemin keleş
3.11.2019
18:39

İyi düşünülmüş bir pıroşe Adapazarı'nda var bende katılıcam

Katılıyorum   Katılmıyorum
%54,18
Nihal türkoglu


Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.