AK Parti’de kulisler başladı

AK Parti’de kulisler başladı

 AK Parti’nin Ekim ayında yapılacak olan 7’nci olağan kongresi öncesi illerde kongre yapılacak. İl ve ilçe başkanlarının belirleneceği kongreler öncesi Düzce’de de kulis çalışmaları başladı. 


AK Parti’nin 7’nci olağan kongresi öncesi Eylül ayı içerisinde il ve ilçe kongreleri yapılacak. Düzce’de de kongre öncesi kulis çalışmaları başladı. Delegeleri ve Düzce İl Başkanlığı için mevcut başkan Mustafa Keskin’in dışında Cihat Çelik, Mine Met, Sinan Aydın, Hakan Kuşçuoğlu, İsa Şengüloğlu gibi isimleri kamuoyunda konuşulmaya başlandı. Bu isimler içinde milletvekilleri, parti delegeleri, belediye başkanları arasında kulis çalışmaları başladı. 


AK Parti’de ilk olarak delege yapısı gözden geçirilecek. Delegeler içerisinden hayatını kaybeden, istifa eden veya partiden uzaklaştırılan isimler liste dışı bırakılacak. Mevcut delegelerle ilgili olarak da Genel Merkez tarafından hazırlanacak olan delege belirleme kriterleri doğrultusunda inceleme yapılacak. Kriterlere uymayan isimlerin üstü çizilecek. Delege listeleri meslek grupları, yaş kriteri ve cinsiyet kotasına göre yeninden ele alınacak. Yine delegelerde akrabalık gibi şartlar da dikkate alınacak.


YÜZ YÜZE GÖRÜŞME
Bu kongre öncesinde delegeleri belirlerken oluşturulacak komisyonlar delege adayları ile yüz yüze görüşmeler gerçekleştirerek isim belirlemeye çalışacak. Delegelerin parti kültürünü almış ve partiye güçlü bağlarla bağlı isimlerden seçilmesi sağlanacak.


MEVCUT YÖNETİMİN KARNESİ
Kongre süreçleri öncesinde mevcut yönetimlerin karnesi de çıkartılıyor. Yerel ve genel seçimlerdeki çalışmalardaki başarı oranları ve oy oranları bu değerlendirmede etkili olacak.

 

GÖRÜŞ SORULACAK
İl yöneticileri için milletvekillerinin, belediye başkanlarının da görüşleri de alınacak.

METİN KAŞIKOĞLU DÖNÜYOR MU ?
 AK Parti’nin kuruluşundan bu yana başarılı çalışmaları ve otoritesi ile siyasi kulvarda önemli yere sahip olan Arabulucu Avukat Metin Kaşıkoğlu’nun yeni kurulan bir partide siyasete geri döneceği ve üst düzey görev alacağı iddia edildi.

AK Parti’nin ilk milletvekilleri arasında yer alan ve daha sonra AK Parti İl Başkanlığı da yapan Arabulucu Avukat Metin Kaşıkoğlu, iddiaya göre Ali Babacan tarafından kurulacak olan yeni partide yer alacak. Kurucular kurulu arasında yer alacak olan Kaşıkoğlu’nun aynı zamanda partide üst düzey bir görev alacağı da konuşuluyor.

Ancak kamuoyunda da Kaşıkoğlu’nun Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a her dönemde bağlılığını dile getirdiği ve yeni kurulacak partilerde görev almak istemediği de iddialar arasında yer alıyor. Kaşıkoğlu’nun siyasete dönüp dönmeyeceği ise ilerleyen günlerde kesinleşecek.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!
OKUYUCU YORUMLARI
27.08.2019
22:15

Mevcut yönetimin işe yaramazlarını boşuna pazarlamaya çalışmayın yemiyor millet istemiyoruz ne işe yaradılar her dönem hasan kaya. mine met. Vs. ne işe yaramış açları toplamayı bırakın

Katılıyorum   Katılmıyorum
%52,60
Ak partili
26.08.2019
17:21

Sinan Aydın il başkanlığı için ideal olandır.

Katılıyorum   Katılmıyorum
%53,79
DÜZCELİ


Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.