Sözlü Yazılı Cevap Verecekti Ancak…

Sözlü Yazılı Cevap Verecekti Ancak…

Sözlü ve yazılı açıklama yapması beklenen AK Parti Kadın Kolları Başkanı ve Belediye Meclisi AK Partili üyesi Güler Güneş, meclisin Ağustos ayı ilk oturumunda hakkındaki iddialara 2. oturumunda yazılı ve sözlü cevap vereceğini açıklamasının ardından 2. oturuma katılmadı.

AK Parti Kadın Kolları Başkanı ve Belediye Meclisi AK Parti üyesi Güler Güneş, hakkında Ağustos Ayı ilk oturumunda İyi Parti grubu tarafından ortaya atılan iddialara 2. oturumda yazılı ve sözlü olarak cevap vereceğini söylemişti. Ancak Güler Güneş Belediye Meclisi 2. oturumuna şehir dışında olduğunu belirterek katılmadı. İyi Parti grubu da Güler Güneş’in meclis sonuna kadar oturuma geleceği umuduyla beklemelerine rağmen katılmayınca meclisin sonunda Güler Güneş’in nerede olduğunu ve geçen oturumunda hakkındaki iddiaları tekrar sordular. Ancak aldıkları cevap;  Güler Güneş şehir dışında olduğu için iddialara cevap veremeyeceği ve iddialarla ilgili araştırma ve hazırlığın devam ettiği şeklinde oldu.

Neler yaşanmıştı?

İyi Parti Grubu Belediye meclisi Ağustos ayı ilk oturumunda Güler Güneş hakkında iddialarla bulunmuş ve “Kadınlar Lokalinde çalışan kadınlara iş vaadinde bulunması, Kadın kolları üyelerini belediyede çeşitli makamlara yerleştirilmesinde rol oynadığını dile getirerek meclis kuruluna soru önergesi vermişlerdi. İYİ Parti’nin verdiği soru önergesi;  1- Güler Güneş’in Düzce Belediyesi’ne ait Kadınlar Lokali’ne farklı günlerde giden kadınların “AK Parti Kadınlar Lokali burası mı?” sorusuna “evet burası” diyerek cevap verdiği doğru mu?

2- Bu lokalin genel giderleri ve içeride sunulan ürünlerin bedeli kim tarafından ödenmektedir?

3- Bu lokalde çalışan kadınlara Güler Güneş’in “Size sorulduğunda gönüllü çalışıyoruz deyin. Ben sizi birkaç aya kadar belediye şirketlerine aldıracağım” dediği doğru mu?

4- Güler Güneş’in bu lokalde Ramazan ayında “Fazla mesailerinizi ben ayarlayacağım” dediği ve sonra “Ben cebimden mi ödeyeceğim” dediği doğru mu?

5- Güler Güneş’in emriyle erkeklerin Kadınlar Lokali’ne girmesinin yasak olduğunu bildiğimiz bu lokale Suriyeli, Iraklı ve Afgan erkeklerin girdiği doğru mu?

6- Kadınlar Lokali’nin belediye tarafından denetlenip denetlenmediği öğrenmek istiyoruz.

7- Güler Güneş’in kadın kollarından arkadaşı olan Emine Alkan isimli kadını belediye şirketlerinden birinde işe aldırıp İl Kültür Müdürlüğü’nde müdür yardımcısı yaptırdığı doğru mu?

8-Kültür Müdürlüğü’nde yapılan bu keyfi uygulamalar doğru mu?

Güler Güneş katılmadı

AK Parti Kadın Kolları başkanı Güler Güneş, hakkındaki soru önergesine cevap vermesi beklenirken Güneş, Belediye Meclisi’nin 2. Oturumuna şehir dışlında olduğunu belirterek katılmadı. Soru önergesinde yer alan soruları ise ne zaman cevaplayacağı ve sorulara nasıl cevap vereceği ise büyük merak konusu oldu.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.