Gelecek Partisi'nde Sürpriz İsim

Gelecek Partisi'nde Sürpriz İsim

Ahmet Davutoğlu öncülüğünde kurulan ‘Gelecek Partisi’ nde, kurucu listeden yer alan 26. Dönem İstanbul Milletvekiliği yapan Mehmet Ali Pulcu’nun Akçakoca doğumlu olduğu öğrenildi.

Eski Başbakan Ahmet Davutoğlu öncülüğünde kurulan Gelecek Partisi'nin Kurucular Kurulu listesi açıklandı. Listede babasının iş durumundan dolayı Düzce'nin Akçakoca ilçesinde doğan 26. Dönem İstanbul Milletvekiliği yapan Mehmet Ali Pulcu'da yer aldı. 

Ayrıca AK Parti'den ayrılarak Gelecek Partisini kuran eski başbakan Ahmet Davutoğlu'nun kurucu üyesi 26. dönem İstanbul milletvekili Mehmet Ali Pulcu'nun daha önce genel seçimler için Göynük ilçesine gelerek AK Partili siyasiler birlikte çalışmalara katıldığı ortaya çıktı.

AK Parti'den 25. ve 26. Dönem İstanbul Milletvekili seçilerek TBMM'de yasama çalışmalarına katılan Pulcu, evli ve üç çocuk babasıdır. Pulcu, 17 Eylül 2019 tarihinde AK Parti'den istifa ederek Davutoğlu'nun ekibine katıldı.

İçişleri Bakanlığı’na başvuru yapan Davutoğlu’nun başını çektiği partinin kurucular kurulunda 154 isim yer aldı. Partinin adresi olarak Davutoğlu’nun görüşmelerini de gerçekleştirdiği Beysukent’teki ofisi gösterildi. Kurucular kurulunda yer alan 154 isimden yalnızca 30’unun kadın olması dikkat çekti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Açıklamıştı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Şehir Üniversitesi’nin mütevelli heyet üyeliğinde bulunan Pulcu’nun aralarında yer aldığı okul üzerinden ayrı parti çalışmaları yürüten eski bakanlardan Ali Babacan, Mehmet Şimşek ve eski başbakan Ahmet Davutoğlu’nu açık bir şekilde ‘yolsuzluk yapmakla’ suçlamıştı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, partisinin İstanbul İl Başkanlığı Genişletilmiş İl Danışma Meclisi Toplantısı'nda yaptığı açıklamada şu ifadelere yer vermişti:

"İstanbul’da bir şehir üniversitesi meselesi ortaya çıkardılar. Özellikle bir siyasi ayağında bizim olduğumuzu bir siyasi ayağında da malum zatın olduğu söylendi. Malum zat başbakan olunca bu tahsisi şehir üniversitesine mülkiyet devrine dönüştürmüştür Şunu çok açık söylemek durumundayım her şeyden önce şehir üniversitesinin tahsisi başbakanlığım döneminde yapan benim. Tahsisini yapan ben olduğuma göre daha sonra malum zat başbakan olunca bu tahsisi şehir üniversitesine mülkiyet devrine dönüştürmüştür. Türkiye’de hiçbir üniversiteye tapu devri olmamıştır. Bunlar dürüstlüğü kimseye bırakmıyorlar değil mi. Öksüz yetimin hakkını kalkıp kurdukları üniversiteye tapu devri yapmak suretiyle bunu sağlıyor Hani bunlar dürüsttü? Bu nasıl doğruluk?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Şehir Üniversitesi ile ilgili "Bunlar Halk Bankası'nı da dolandırmaya çalışıyorlar. Halk Bankası'ndan kredi talebinde bulunuyorlar. Halk Bankası ciddi bir kredi veriyor. Maalesef bunlar, ödeme planında Halk Bankası'na ödemeleri yapmıyorlar. Halk Bankası da kendilerini sürekli uyarıyor. Şu anda borçları 417 milyon noktasında." açıklamsında bulunmuştu. 

Mehmet Ali Pulcu Kimdir?

Mehmet Ali Pulcu, 4 Temmuz 1960 yılında Düzce Akçakoca'da doğdu.

İstanbul Üniversitesi Çapa Diş Hekimliği Fakültesi'nden mezun olduktan sonra serbest diş hekimi olarak çalıştı.

Bilim Sanat Vakfı ve İstanbul Şehir Üniversitesi mütevelli heyet üyeliğinde bulunan Pulcu, 26. Dönem AK Parti Milletvekili olarak seçildi.

Mehmet Ali Pulcu, evli ve üç çocuk babasıdır. 


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.