Sarıyayla barajı çamur barajı oldu…

Sarıyayla barajı çamur barajı oldu…

Sarıyayla barajı çamur barajı oldu…

Akçakoca Orman İşletme Müdürlüğü’nün, yıllardır su havzasında yürüttüğü bilinçsiz  ağaç kesimi ve iş makineleri ile su havzası etrafında yaptığı yol çalışması, 18 temmuz Perşembe günü meydana gelen sel sonrası, baraj gölünün çamur göl olmasına neden oldu.

Çevre mühendisleri ile yerel medyanın Akçakoca Belediyesine ait su havzasında, orman işletme müdürlüğünün yaptığı ağaç kesimine itiraz etmesine rağmen, kesimi durdurmaya gücü yetmemişti.

Her yıl binlerce metreküp ağacın kesildiği su havzasında, son olarak 2016 yılında büyük br yol çalışması yapılmış ancak Orman İşletme Müdürü Zafer Ekici, yol çalışması yapılan alanın baraja 1,5 KM mesafede olduğunu söyleyerek suyun bulanmayacağı garantisini vermişti.

Ancak, 18 temmuz gecesi yağan yağmur, her yanı yollarla çevrili su havzasında heyelana neden olunca masmavi baraj gölü çamur rengini aldı.

Akçakoca'nın içme suyu havzası olan Sarıyala barajının son halini görenler, Akçakoca'nın daha uzunca süre temiz suya hasret kalacağını söyleyerek, Başkan Okan Yanmaz'ın havyaza sahip çıkmasını ve kesinlike gelişi güzel ağaç kesimi yaptırmamasını istediler.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.