Huzurevi Sakinleri Ölürüz Deyip Çıplak Ayakla Dışarı Çıktılar

Huzurevi Sakinleri Ölürüz Deyip Çıplak Ayakla Dışarı Çıktılar

  Düzce'nin Akçakoca ilçesindeki Yaşlılar Konukevi binasının yıkılması yönündeki kararın ardından, Akçakoca’da bulunan STK’lar ve konukevi sakinleri bir araya gelerek bir basın açıklaması yaptılar ve "Götürmek Öldürmektir" yazılı pankart açtılar. 

  Basın açıklamasına çıplak ayaklı olarak katılan bazı katılımcılar ise, çıplak ayaklı olmanın kimsesizliği ve yalnız kalmayı sembolize ettiği için, huzurevi sakinlerinin kimsesiz olmadığını vurgulamak için bu şekilde katılmayı uygun bulduklarını söylediler.

  Önceki gün basın açıklaması etkinliğine dönük toplantı yapan STK temsilcileri, bugün saat 14.00’te Akçakoca Yaşlılar Konukevi binası önünde toplanırken, etkinliğe huzurevi yaşlıları da destek verdiler. Akçakoca’nın tüm siyasi parti ilçe temsilcileri ile çok sayıda STK temsilcisinin katıldığı basın metnini ise Gülten Tekin Özdeş okudu. Kızılay genel başkanına hitaben okuduğu duygusal metinde Özdeş,

”Sayın Kızılay Genel başkanımız, Size, bu satırları, çok karışık duygular içinde yazıyoruz.

Sayın başkanımız,  bizim memlekete Türk Kızılay’ı,  yaşlılar konuk evi yaptığında oldukça heyecanlandık. Yurdumuzun her yerinden konuklarımız gelmeye başladığında ilk günler tuhafımıza gitse de hemen alıştık ve sahiplendik. Bizden birileri oluverdiler. Sonra, sadece  konuk evi  dışarıdan değil, Akçakocalı büyüklerimizin de tercih ettiği bir yer oldu.Tüm konuklar çok  güzel bakıldılar.Mutlu olmak isteyen tüm yaşlılar mutlu da oldular.Lakin bir haber konukları ve Akçakoca halkının yüreğini darmaduman  etti.

  Sayın başkanımız,duyduk ki Akçakoca Kızılay  Konukevi, depremin üzerinden yirmi yıl gibi bir zaman geçtikten sonra  depreme dayanıklı olmadığı raporlanmış.Bunun sonucunda da  ilk önce burada yaşayan büyüklerimizin başka illere nakledileceği, sonra da uygun bir yer bulunursa Akçakoca da yeni bir konuk evi yapılacağıdır.

Bina konusunda  ve yaşlılarımızın can güvenliğine duyarlılık göstermeniz bizi sevindirdi. Hiç birimiz,bu insanların zarar görmelerini asla istemeyiz tabi ki.

 

Sayın başkanımız ,“konuk evi yapılacak uygun yer” konusu kafamızı karıştırıyor.Bu insanların kaldığı, Akçakoca Kızılay Konuk evinin şimdiki yeri uygun yer değil midir? Madem depreme dayanıksız, yıkılacak, konuklarımızı Akçakoca’mızda  barındıracak  geçici bir çözüm bulunamaz mı ? Binanın bulunduğu yer Akçakoca’mızın güzel yerlerinden biridir. Malını mülkünü bağışlayıp, canını emanet ettiği, evim dediği, ömrünün geri kalan kısmını geçirmek üzere  konumunu beğenerek  geldiği bu memleketten, isteksizce başka yerlere  götürülmelerine gönlümüz asla razı değildir.

  Biz, Akçakocalılar olarak, konuk evimiz için alınan kararlardan son derece rahatsızlık  duymaktayız.Hiç birimiz bizlerin anneleri, amcaları, teyzeleri olmuş bu insanların göz yaşlarını görmek istemiyoruz.Biz konukevinin Akçakoca’mızda, aynı yerinde, konuklarımızın da yapım işi bitene kadar Akçakoca da, uygun bir yerde barınmalarını istiyoruz.Bu Kızılay gibi yüce bir kuruluş için hiç zor olmasa gerek.

  Sayın genel başkanımız, satırlarımıza son verirken,  tüm Akçakoca halkının ve konukevi sakinlerinin selamlarını iletir,  sağduyulu kararlar alacağınızı, yanlış kararlar alınmışsa da, doğru yönde değiştirilmesini gönülden dileriz.” dedi.

  Basın açıklamasının okumasının ardından söz alan Huzurevi sakini Hülya Güngören ise, “5.5 senedir Akçakoca huzurevinde severek ve isteyerek kaldığını fakat başka yere gitmek istemediğini söylerken, ‘lütfen bizi buradan göndermeyin, bizi mağdur etmeyin” ifadelerini kullandı.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.