1. Palamut Festivali Santranç Turnuvası Başladı

1. Palamut Festivali Santranç Turnuvası Başladı

30 Kasım - 1 Aralık tarihlerinde düzenlenen, Akçakoca 1. Palamut Festivali ELO Satranç Turnuvası başladı. Bu yıl ilk kez yapılan turnuvanın açılışında konuşan Akçakoca Belediye Başkanı Okan Yanmaz, yarışmacılara başarı diledi.

Akçakoca Belediyesi ile Türkiye Satranç Federasyonu işbirliğinde,  Akçakoca Belediye Nikah Salonu’nda başlayan turnuvaya çeşitli kategorilerde 240  yarışmacı yer aldı.

İstiklal marşı ve saygı duruşunun ardından başlayan turnuvanın açılışında Akçakoca Belediye Başkanı Okan Yanmaz, kısa bir konuşma yaptı. Başkan Yanmaz konuşmasında,

''Santranç bir zihin oyunu aklınıza ne gelirse, her türlü özelliği içinde barındıran bir spor. Bu  Satrancın, zamanımızdan en az 4000 yıl önce Mısır’da oynandığına dair bulgular piramitlerdeki kabartmalarda bulunmaktadır. Yine Çin’de, Mezopotamya’da ve Anadolu’da oynanmaktaydı. Oyunun bugünkü adını alması, MS 3. – 4. yüzyıllarda Hindistan’da, oyuna Çaturanga denmesi ile başladığı bilinmekte . Satranç ile ilgili ilk yazılı belgeler Hindistan’dan kalmadır. Daha sonra satranç İran’a, onlardan Araplara, Endülüslüler sayesinde de İspanya üzerinden Avrupa’ya  yayılarak bugüne kadar dünyaya en çok yayılmış zihin oyunudur. klınızı geliştirme ,kararlılık yapınızı geliştirme ve gelecek ile ilgili öngörülerinizi arttıracak oyun olarak  şuanda sizlerde bu oyunun başındasınız. '' ifadelerini kullandı.

İki gün sürecek yarışma, Pazar günü saat 17,00’de yapılacak ödül töreni ile kapanacak.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.