Kriz Merkezi krize girdi

Düzce’nin Gölyaka ilçesi öğlen saatlerinde başlayan sağanak yağışlar nedeniyle meydana gelen sel sularının altında kaldı. Gölyaka ilçesine bağlı Hacıyakuplar Köyü, Cevizli Mevkii ve Hamamüstü Köyleri sel suları altında kalırken birçok köylü evlerinde mahsur kaldı. Evlerinde mahsur kalanlar için Düzce ve Gölyaka itfaiyesi seferber oldu.

Öğlen saatlerinde Düzce’de ve Gölyaka İlçesinde etkili olan kuvvetli yağış nedeniyle sel meydana geldi. Gölyaka İlçesi’ne bağlı Hacı Yakuplar ve Hamamüstü köyleri ile Cevizli Mevkiinde bulunan evleri sel suları bastı. Evlerinde sele yakalanan birçok köylü mahsur kalırken, ekipler ve vatandaşlar evlerinde mahsu8r kalanları kurtarmak için seferber oldu. Vatandaşların çıkartamadığı 8 kişi Düzce ve Gölyaka İtfaiye ekipleri ile özel idare ekiplerinin çalışması ile evlerinden çıkartılabildi. Ayrıca evlerinde mahsur kalan 4 kişi de bölgeye sevk edilen UMKE ve 112 Acil Sağlık ekipleri tarafından ambulanslarla Düzce’deki çeşitli hastanelere götürüldüler.

Özel İdare ve DSİ’ye bağlı i,ş makinelerinin yoğun çalışması sonucu taşan dere yatakları açılarak sel sularının boşalması sağlanırken özellikle Cevizli Mevkiinde taşan dere’nin temizlenmesi için çalışmalar devam ediyor.

Diğer taraftan Gölyaka Efteni Gölü ile Düzce şehir merkezini birbirine bağlayan yolda bulunan köprülerin sel sularında tahrip olması nedeniyle Düzce’den Gölyaka giden tali yolda ulaşım tamamen kesildi.

 

Kriz merkezi yönetemedi

Sel sularının 2 Köy ve 1 Mahalleyi esir almasının ardından Özel İdare ve DSİ ekipleri hemen taşan derelere müdahale etmek için dere yataklarında çalışmaya başladı. Ancak kurtarma ekiplerinin, sağlık ekiplerinin ve iş makinelerinin koordinasyonunda yaşanan sıkıntılar nedeniyle ekipler mahsur kalanlara yardım etmekte ve mahsur kalanlara ulaşmakta zaman zaman sıkıntılar yaşadılar. Yaşanan panik nedeniyle mahsur kalanların tespitinde zorlanan ekipler vatandaşların yardımı ile mahsur kalanlara ulaşabildi.

 

Sağlık ekipleri canla başla uğraştı

Sel suları nedeniyle yollarda meydana gelen tahribatlara rağmen hayatları kurtarmak için çabalayan acil sağlık ekipleri ve UMKE evlerinde mahsur kalanlara ve ilk yardıma ihtiyacı olanlara müdahale edebilmek için canla başla çabaladı. Sağlık ekipleri sel suları altındaki yollarda zorlukla ilerleyerek ilk yardıma ihtiyacı olanlara yardımcı olmaya çalıştı.

 

 

 


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!
OKUYUCU YORUMLARI
19.06.2019
09:13

bu bilgileri kimbden aldınız bilmiyorum ancak orada yağmura yakalanan ve başından sonuna kadar gece 01:30 a kadar orada bulunanlardan birisiyim, yaptığınız haberi orada görerek yapmadığınız belli, ekipler gayet güzel işini yaptı, evlerinde mahsur kalan insanları kurtardılar, Allahtan gelene daha ne yapacaklar, ne yapmalarını istiyorsunuz da kriz merkezi sınıfta kaldı diye haber yapıyorsunuz anlamadım, oturduğunuz yerden haber yapmayı size yakıştıramadım.

Katılıyorum   Katılmıyorum
%51,54
basın olarak siz sınıfta kaldınız


Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.