Ayrıştırıcı ve Ötekileştirici Tavırlardan Vazgeçilmeli

Ayrıştırıcı ve Ötekileştirici Tavırlardan Vazgeçilmeli

MHP Milletvekili Ümit Yılmaz'ın açıklamalarına bir tepki de CHP İl Başkanı İlhan Duru'dan geldi. Duru açıklamasında ;

2019 Yerel seçimlerinin ortaya çıkan en önemli sonuçlarından birisi, Türk halkının ‘nefret söylemlerine’, toplumu ayrıştıran tavırlara karşı tepki göstermesidir. Hal böyle iken, Düzce Milletvekili Ümit Yılmaz’ın demeçleri çok şaşırtıcıdır.

Düzce Milletvekili Ümit Yılmaz, Düzce’de seçim sonuçlarının ardından oluşan Meclis’te, Cumhuriyet Halk Partisi ve İYİ parti üyelerini ‘zillet ittifakının üyeleri’ olarak nitelendirerek, bu üyelerle ortak karar almayacaklarını belirtmiş, ‘ bu üyelerle aynı teklifin altına imza atılmayacaktır’ şeklinde talihsiz bir açıklamada bulunmuştur. Öyle anlaşılıyor ki, Ümit Yılmaz, vatandaşların artık bıktıkları, kınadıkları nefret söylemlerini, kişileri ayrıştırıcı tutumunu sürdürmek istemektedir. Bu durum, Düzce’ye hizmet etmek için vatandaşlar tarafından seçilen Meclis üyelerine saygısızlıktır. Meclis, Düzce’ye hizmet için bir araya gelen üyelerin çatısıdır. Burada hizmet veren her üyenin Düzce’ye, Düzcelilere karşı sorumlulukları vardır. Siyasi önyargılar, peşin hükümler; siyasi etik açısından ve meclis gelenekleri açısından doğru bir yöntem olmaz. 

Kaldı ki, Ümit Yılmaz siyasi bir çıkış yapmak istiyorsa, önce muhafaza altına almaya çalıştığı Cumhur ittifakında Ak Parti ve Milliyetçi Hareket Partisi ilişkilerine bir göz atmalıdır. Kim kimi aşağılıyor, kim kimi alçaltmaya çalışıyor bu ilişkilerde net bir şekilde görülmektedir. Mesela; ulusal tv kanallarında günlerce gösterilen, bizzat Ümit Yılmaz’ın Ak Partiye atfen sinkaf tavrı olarak tanımlanan ‘çaktık’ el işaretini hatırlatmak gerekiyor. Mesela; bu sözlere karşın Cumhur ittifakının diğer ortağı Ak Parti adayı, kendisi şimdi Belediye Başkanı, Faruk Özlü’nün, ‘çaktık’ lafına karşı Ümit Yılmaz’a yönelik ‘oynak’ sözlerini hatırlatmak gerekiyor. Yine, Faruk Özlü’nün Milliyetçi Hareket Partisi Adayı Erdoğan Bıyık’a yönelik ‘cehalet’ sözcüğünü hatırlatmak gerekiyor. İlaveten Ümit Yılmaz’ın TBMM kürsüsünden sarf ettiği cümleler de Meclis tutanaklarında yer almaktadır. 

Bu vakalar orta yerde dururken, Ümit Yılmaz’ın kendilerine zilletçe bir tavır içinde olan Ak Parti sözcülerine hiçbir laf etmezken, seçim süreci içinde hiçbir şekilde inciltici söz sarfetmeyen Cumhuriyet Halk Partisi ve İYİ partiyi hedef alması çok manidardır. 

Ümit Yılmaz’ın Düzceli vatandaşların gözü önünde vuku bulan bu olayları görmezden geldiğini düşünmesin. Kimsenin de aklıyla da alay etmesin. 

Son olarak; Ümit Yılmaz şunu bilsin ki, Mecliste Düzce’nin geleceğine hizmet etmek üzere seçilen her bir üye, sağduyu ve barışçıl tavırlar içinde ortak değerleri olan Düzce için çalışacaklardır.  


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!
OKUYUCU YORUMLARI
4.4.2019
12:54

hayatınız oyun tezgah

Katılıyorum   Katılmıyorum
%55,09
ali


Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.