Cumayerinde 1 metre 80 santimlik Yayın Balığı Yakalandı

Cumayerinde 1 metre 80 santimlik Yayın Balığı Yakalandı

Düzceli balıkçı, Cumayeri Melen çayında 1.80 metre boyunda ve 40 kilogram ağırlığında, dev yayın balığı avladı. Cumayeri'nden  geçen melen çayında yakalanan dev yayın vatandaşların ilgi odağı oldu. Balığa merakla bakan vatandaşlar, fotoğrafını da çekmeyi unutmadı.

Dev balığın büyük uğraşlar sonucu yakalandığını söyleyen Balıkçı Tunay Şengül, 35 senedir balıkçılık işiyle uğraştığını belirterek, "Yayın balığını olta ile yakaladım ve bu balıkların daha büyükleri de var. Daha önce de tutmuştum 20-30 kiloluk balıklar ama bu 40 kilonun üzerinde, ilk defa böyle büyük bir balık yakaladım. Nasibimizde varmış, oltamıza takıldı" dedi.

 Şengül, açıklamasına şöyle devam etti;

''Yayın balığı buralarda nadir yakalanır. Bu büyüklükte balığa 850 TL teklif eden oldu vermedim. Bin liradan aşağı vermeyi düşünmüyorum. Lezzeti hiçbir yerin balığına benzemez. Burada tutulan balık başka balıkların lezzetine benzemez, daha lezzetlidir. Vatandaşlar genellikle balık yemek için bu bölgeye gelir. Barajlardan alınan bir balık değil, bu nehirden tutulan bir balık o yüzden lezzeti başkadır."

 Gördükleri dev balıklar yüzünden şaşkınlık yaşayan vatandaşlar ise hayatlarında ilk bez bu kadar büyük balık gördüklerini söylediler.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.