Bu defa okulların müteahhiti kaçtı Mı ?

Düzce yıllardır, yarım kalan yapılamayan devlet kurumlarının yarım kalan inşaatlarını tartışırken yine bir müteahhit krizi yaşanıyor. Müteahhitlerin yarım bıraktığı ve yapımı yılan hikayesine dönen binalar kervanına bu defa da iki eğitim kurumu eklendi. İki okul yapan Müteahhit, işleri yarım bırakıp gidince, okul inşaatları kaderine terk edildi.

Düzce yıllardır işlerini yarım bırakan müteahhitlerin enkaz hale bıraktığı yada işleri çok yavaş ilerlettikleri için bir türlü bitmek bilmeyen devlet binalarını gündeminde tartıştı. Kültür Merkezi inşaatı 25 yıl kendisini yapacak bir müteahhit ararken Atatürk Devlet Hastanesi inşaatı ise 5 yılda ancak bitirilebildi. Bütün bu kötü örnekler ise dönemin Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Dr. Faruk Özlü’nün devreye girmesi ile bitirilebildi.

Bu defa müteahhit kriz de Beyciler Lisesi ve Şehrin ortasında yapılan Namık Kemal İlkokulu inşaatlarında yaşandı. İnşaatları yapan müteahhit işleri yarım bırakıp kaçınca binalar kaderine terk edildi. İnşaatların ne zaman bitirileceği bilinmezken, olayın nasıl çözüme ulaşacağı da Düzceliler tarafından merak konusu oldu.

Özellikle şehrin tam ortasında yapılan Namık Kemal İlkokulu binasını, halen prefabrik yapıda eğitim gören öğrencilerin velileri sabırsızlıkla beklerken, inşaatın 4 aydır durmuş olması ve müteahhitten kaynaklı borçlar için okul inşaatındaki malzemelere haciz konulması hem öğrencileri hem de velileri hayal kırıklığına uğrattı.

Namık Kemal İlkokul inşaatını yapan Müteahitin aynı zamanda Beyciler Mahallesi’nde yapımı devam eden lisenin inşaatını da yapan firma olduğu da öğrenilirken, bu iki eğitim kurumunun ne zaman yapılarak faaliyete geçirileceği ise merak konusu oldu.

HABER TEZCAN SOLMAZ SELÇUK AKYOL


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!
OKUYUCU YORUMLARI
15.4.2019
11:27

Gayet normaldir bunlar ya Kışın kar yağarken mantolama yaparsan olacağı budur yandaki ek binada Çelik kontraksiyonu hiç kimse Görmedim Allah aşkına ben gördüm bir anlam veremedim isteyen Ulan kime oldu bizim paralarımızı oldu bu şekilde göremediğimiz milyonlarca İnşaat var demek ki Türkiye'de bilemiyoruz ki ne olduğunu İnşallah gereken tedbirler erkenden alırlar zaten şehrin içindeki böyle bir okul inşaatı tamamen yanlış Buna Hangi Yetkili makam karar verdiyse Vallahi bence O suçlu şehir dışında o kadar güzel geniş alanlar varken gelip Sen şehrin içinde böyle bir inşaatın nasıl yapıyorsunuz Ben bunu anlamış değilim

Katılıyorum   Katılmıyorum
%44,51
EŞRAF
14.4.2019
18:23

İyi yapmış!oraya okul mu olur allah aşkına.trafik arapsaçı oluyor orda gözleri kör mü?makam arabalarıyla gezdikleri için trafiğe takılmıyorlar heralde...

Katılıyorum   Katılmıyorum
%52,27
Ali


Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.