Alternatif Tıbbın Merkezi Olacak

Alternatif Tıbbın Merkezi Olacak

Düzce Üniversitesi bünyesinde faaliyet gösteren Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp Merkezi’nin önemli çalışmalar yaptığı bildirildi.

DÜ Rektörü Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar, alternatif tıp merkezinde klinik araştırmalar ve laboratuvar çalışmalarının yapıldığını söyledi. Sağlık Bakanlığı’nın onay verdiği 15 tür geleneksel ve tamamlayıcı tıp uygulamalarının 10 tanesinin, bu merkezde sertifikalı olarak uygulamasının ve eğitiminin yapıldığı bilgisini paylaşan Çakar, merkezin sağlık turizmine çok önemli katkılar yapacağının altını çizdi.

Çakar, 5 yıllık programın 3. yılında olduklarını, bu programla Düzce’nin Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp Merkezi olmasını istediklerini vurguladı. Düzce Üniversitesi’nin markalarının tescillendiğini belirten Çakar, önümüzdeki günlerde kendi markasını lisanslamış olan ilk üniversite olacaklarını da kaydetti.

Son 4 yılda genel bütçeyi yüzde 57, toplam kapalı alanı yüzde 35, öğrenci sayısını, öğrencilere verilen desteği ve hastane performansını yüzde 30, öğretim üyesi sayısını yüzde 20 artırdıklarına dikkat çeken Rektör Çakar, Botanik Bahçesi’nin görsel olarak kendini göstermeye başladığını, içinden şelaleler akacak olan, biyolojik göleti, endemik ve süs bitkileriyle Botanik Bahçesi’nin çok önemli bir yaşam alanı olacağını söyledi. 


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.