Düzceli Müfettişler tarihe geçti

Düzceli Müfettişler tarihe geçti

Düzceli Müfettişler tarihe geçti

Bu iddia, sadece Düzce’de olur dedirtti. İddialara göre; Düzce İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bağlı olan ve eğitim kurumlarını denetlemekle sorumlu müfettişler eşine sadece Düzce rastlanabilecek bir cezaya imza attılar. Sadece devlet memurlarına verilebilecek cezayı ücretli usta öğretici iki kişiye vererek tarihe geçtiler.

Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bağlı olan okullar başta olmak üzere eğitim kurumlarını denetlemek ve usulsüzlükleri belirlemekle görevli Milli Eğitim Bakanlığı Muarif Müfettişleri bağlı iki müfettiş Düzce’de bir ilki yaptı. İddialara göre; Muarif Müfettişleri, Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu bünyesinde görev yapan, memur bile olmayan, yıllık ücretli olarak halka meslek edindiren iki usta öğreticiye kınama cezası verdi. Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulunu bir şikayet üzerine denetlemeye giden müfettişler Kurum Müdürü İlhan Çetin ile Müdür Yardımcısı Selma Kaplan’a soruşturma sonunda ceza verdiler. Hızını alamayan Muarif müfettişleri, normal şartlarda Sosyal Güvenlik Kurumu Müfettişlerinin sigorta yönünden denetlemesi gereken usta öğreticilere kınama cezası verdiler. Ceza olarak devlet memurlarına verilmesi gereken cezayı ücretli usta öğreticilere veren müfettişler, bu ceza ile tarihe geçti.

Müfettişlerin cezasını kimin denetleyeceği ise merak edilirken, usta öğreticilere bu cezanın nasıl ve hangi maddeye göre tatbik edildiği ise büyük merak konusu oldu.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.