Uluslar arası Astronomi Birliği’de bu şenliği kabul etti

Astronomi ve uzay bilimleri alanlarında Türkiye’de ve Dünya’da söz sahibi olmuş isimlerin katıldığı Yer Gök Bilim Şenliği Düzce’de başladı.  İstanbul Üniversitesi Fen Fakültesi Astronomi ve Uzay Bilimleri Bölüm Başkanı Prof. Dr. Dursun Koçer, Düzce’deki toplantının Dünya Astronomi Birliği tarafından Uluslararası bir proje olarak kabul edildiğini, Bilim ve Sanat Merkezi (BİLSEM) tarafından yapılacak çalışmaların da birliğin web sayfasında yer alacağını söyledi.

Düzce Bilim ve Sanat Merkezi öğretmeni Güner Kutal’ın yürütücülüğünü yaptığı ‘Aynı Gökyüzü Altında Yer Gök Bilim Şenliği’ açılış programı Düzce Belediyesi Aile Yaşam Merkezi ve Çocuk Kulübünde gerçekleştirildi.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün 2023 Eğitim Vizyonu çalışmaları kapsamında hayata geçen etkinlikte 100 öğretmen, astronomi ve coğrafya alanlarında eğitim alacak.

Alanlarında uzman olan Prof. Dr. Zeki Aslan, Prof. Dr. Dursun Koçer, Prof Dr. Ethem Derman, Prof. Dr. Zeynel Tunca, Prof. Dr. Serdar Evren, Doç. Dr. T. Ahmet Ertek, Dr. Öğr. Üye Ayşegül Yelkenci, Dr. Korhan Yelkenci, Ümit F. Özyar, Uğur İkizler, Tahsin Demirciler şenlik süresince bilgilerini katılımcılara aktaracak.

 

“Ülkenin kaderi değişebilir”

İl Milli Eğitim Müdürü Murat Yiğit programın açılış konuşmasında en ufak bir bilgi kırıntısının ülkenin kaderini değiştirebileceğine işaret ederek “Bakanlığımız Cumhuriyetimizin ilanının 100. Yılında 2023 eğitim vizyonu adı altında eğitim ve öğretim hususunda ulaşılması gereken hedefler belirledi. Bizlere yol gösteren, daha fazla çalışmamızı teşvik eden bu hedefler doğrultusunda Düzce İl Milli Eğitim Müdürlüğü olarak üzerimize düşen sorumlulukları yerine getiriyoruz. Bu kapsamda her gün, her saniye sınıflarda minik yüreklere, geleceğimize dokunan öğretmenlere, sürekli kendini geliştiren, yenileyen eğitimin yılmaz neferlerine katkı sağlamak, onların daha donanımlı hale gelmesini desteklemek gayesiyle ülkemizin değerli akademisyenlerini ilimize davet ettik. Aynı gök yüzü altında 100 yıl, coğrafyada yeni yaklaşımlar ve yeni bilgiler çalıştayı adı altında seminerlerin yapılmasını planladık. Burada ülkemizin geleceği için güzel bir eğitim organizasyanu gerçekleştireceğiz. Elde edeceğimiz ufak bir bilgi kırıntısının bir ülkenin kaderine etki edeceğini unutmamalıyız. Bir çivi bir nalı, bir nal bir atı, bir at bir adamı, bir adam ise bir ülkeyi kurtarır” dedi.

 

“Dünya astronomi birliği Düzce’yi yayınlayacak”

İstanbul Üniversitesi Fen Fakültesi Astronomi ve Uzay Bilimleri Bölüm Başkanı Prof. Dr. Dursun Koçer, Düzce’deki toplantının Dünya Astronami Birliği tarafından Uluslararası bir proje olarak kabul edildiğini, BİLSEM tarafından yapılacak çalışmaların da birliğin web sayfasında yer alacağını belirterek “Düzce’de düzenlenen şenlik çok önemli. Dünya Astronomi Birliğinin kuruluşunun 100 yılı. Burdaki kullandığımız solaganda bunu belirtmekte. Aynı Gök Yüzün Altında 100. Yıl. Yapılmakta olan şey bilgiyi halka ve okullara götürmek. Akademisyenlerin en önemli görevlerinden bir taneside budur. İkinci önemli nokta ise Düzce’deki astronami toplantısı Dünya Astronami Birliğinin bir komisyonu tarafından uluslararası bir proje olarak kabul edildi. Düzce Bilsem yaptığı çalışmalarla Dünya Astronami Birliğinin web sayfasında da yer alacak. Bilsem’i kutluyorum” dedi.

 

Türk Coğrafya Kurumu Başkanı Doç. Dr. T. Ahmet Ertek ise etkinliğe katılan tüm coğrafya öğretmenlerini kuruma sahip çıkmaya davet etti.

 

Şenlik etkinlikleri kapsamında Düzce Belediyesi Erguvan Tesislerinde tüm katılımcılara halka açık profosyonel gece gözlemi etkinliği yapılacak.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.