LGS Türkiye 1.’sinden akranlarına tavsiyeler

LGS Türkiye 1.’sinden akranlarına tavsiyeler

Bilgi Ortaokulu 8. Sınıf öğrencisi Aslınur Eravcı, Liseye Geçiş (LGS)’de 90 sorunun 90 tanesini de doğru yaparak 500 tam puanla Türkiye 1.’si oldu. Eravcı, yaşıtlarına tavsiyelerde bulunarak öncelikle kendilerine bir hedef koymalarını istedi. 


LGS’de Türkiye 1.’si olan Bilgi Ortaokulu Öğrencisi Aslınur Eravcı, başarısının hikayesini anlattı. Özellikle okulunda sınıf öğretmeni Vedat Yüksel ile birlikte son 8 aylık dönemde çok büyük bir tempoyla ders çalıştığını söyleyen Aslunur Eravcı, “Çok mutluyum. Hedefim buydu. Kendime Vedat hocam ile birlikte bir hedef koymuştum. Hedefimi gerçekleştirdim. Bunun için mutluyum. Az ve öz çalıştım diyemem. Hakikaten çok çalıştık, biz zorun olması için çalıştık. Bunun için çok çalıştık. Vedat hocam ile birlikte gece okul çıkışı 12’lere 12 buçuklara kadar çalıştık. Bizi kendisi ağırladı. Her hafta birimizin evine gidip çalıştık. Vedat hoca bizim hep yanımızdaydı. Bize bir meşale oldu, yolumuz aydınlattı. Düştüğümüz zaman bizi kaldırdı ve hedeflerimizi hep bize hatırlattı” dedi. 


“Sorular kolaydı”
Aslınur Eravcı, LGS’de çıkan soruların kendilerine kolay geldiğine dikkat çekerek “Biz her zaman zora hazırlandığımız için beklediğimizden bir tık daha kolaydı. Ama dediğim gibi zora hazırlanmıştık. En zoru için çabalamıştık. O yüzden kolay geldi ve böyle bir başarı oldu. Lise hedefim Ankara Fen Lisesi, üniversite hedefim ise hayırlısıyla Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’ni istiyorum. Başınızda her zaman bir rehber olması gerekiyor. Size yol gösterecek, sizi aydınlatacak birisi olması gerekiyor. Buda bizim için Vedat Hocaydı. Öncelikle Vedat hocama, beni destekleyen aileme ve Bilgi Ortaokulu’na teşekkür ederim” dedi. 


“Hiçbir zaman özel eğitimi tercih etmedi”
Türkiye 1.’si Aslınur Özavcı’nın annesi Fatma Eravcı Akpınar ise kızının başarılı bir öğrenci olduğunu ve özel eğitimi tercih etmediğini ifade ederek “Rabbime şükürler olsun, en azından bu çalışmalarının karşılığını aldı. Bunun için çok mutluyum. Bir anne olarak gurur duyuyorum. Öncelikle bu başarıda emeği olan herkese teşekkür etmek istiyorum. Okuluna, arkadaşlarına başta Vedat Hocasına, çünkü 8 aydır onları büyük bir tempo ile çalıştırdı, yetiştirdi. Ben özellikle Milli Eğitim Bakanlığı’na da teşekkür etmek istiyorum. Benim kızım bugüne kadar devlet okullarında okudu. Hiçbir zaman özel eğitim tercih etmedi. Özel tercihi kullanırsam üniversite zamanında kullanmak isterim dedi. Çocuğum çalışkan, disiplinli bir çocuk. Fen lisesini kazanırdı ama şunu söyleyeyim Türkiye 1.’li benim için hayal edilemez ulaşılamaz bir şeydi. Bu başarıya ulaşmasında diğer hocalarının, Bilgi Ortaokulu’nun emeği var ancak Türkiye birinci olmasında Vedat Yüksel hocasının emeği çok büyük. Onu vurgulamam lazım” dedi.


“Sosyal olarak aktivitelere katıldı ama disiplinli çalıştı”
Anne Akpınar, kızının sosyal olarak her türlü faaliyette bulunduğun ancak disiplinli ders çalıştığını belirterek “Benim çocuğum zaten çalışkan çocuktu. Disiplinli çalışıyordu. Sokakta oynayan bir çocuktu. Bakın benim evimde 2 ay öncesine kadar internet yoktu. Benim çocuğumun cep telefonu da yoktu. Teknolojiden uzak tutmaktan bahsetmiyorum. Çocukluklarını yaşadılar. Kapının önünde bisiklet sürdü, arkadaşları ile oyun oynadı. Saklambaç oynadı, evcilik oynadı. Aslınur böyle yetişti, tamamen sokak ortamında arkadaşları ile yetişti. Ama dersini ve ödevlerini zamanında yaptı öyle yetişti. Yüzmeye gitti, okulunda voleybol takımında, Gençlik ve Spor Bakanlığı bu çocuklara güzel imkanlar sağlıyor. Bunlardan yararlandı. Benim çocuğum onlarla gitar kurslarına gitti. Hem sosyal olarak yaşadı hemde derslerine çalıştı” şeklinde konuştu. 


“Kendi ailesine daha az zaman ayırdı”
Anne Fatma Akpınar, kızının öğretmeninden övgü ile bahsederek “8 ay önce 6 çocuğu aldı bu çocukları gecelerin 1’ine kadar çalıştırdı. Bırakın onları bizim nazımızı çekti. Çocuklarımızı doktora bile götürdü. Kendi aracıyla bir lira almadan bu çocukları topladı testlerini çözdürdü. Bütün her konuda eğitimlerini verdi ve geri evlerine dağıttı. Başta Vedat hocamın yanı sıra ailesine teşekkür ederim. 8 ay boyunca 2 yaşında ve 5 yaşında 2 çocuğundan ayrı bizlerin yanındaydı, eşinden ayrı bizlerin yanındaydı. Eşi bile bizleri kabul etti bazen evinde çalıştırdı. Tempoya hiç ara vermedi” ifadelerini kullandı.

 

“Hedefi en başından koyduk”
Anne Akpınar son olarak hedeflerinin en başından beri Türkiye birinciliği olduğunu belirterek “Türkiye birinciliğine gelince 8 ay önce bir hedef koydu. Vedat hocam sağ olsun bize bir öncülük yaptı. Bize ne yapmamız gerektiğini öğretti. Bu hedef en başında kondu. Hocam bu çocukta bu kapasite var demişti. Ben inanmamıştım, şaka olduğunu düşündüm. Ama dünden beri gerçek olduğunu anlıyorum. Okulda neler yapması gerekiyor, bizim aile olarak neler yapmamız gerekiyor, neler yemesi gerekiyor, ne kadar uyuması gerekiyor. Sadece bunlar 8 aylık süreçte oldu. Evet çok çalıştı. Ama 8 aylık süreçte inanılmaz çalıştı” dedi.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!
OKUYUCU YORUMLARI
25.06.2019
17:46

Bilgi ortaokulun kantin işletmecisi olarak sürece şahit oldum gerçekten Vedat hocanın gösterdiği fedakarlık takdire şayan rabbim onun gibi eğitimcilerin sayısını artırsın onun yanında Burak hocamın da gösterdiği fedakarlığı hepimiz gördük yaşadık allah onlardan razı olsun

Katılıyorum   Katılmıyorum
%56,17
Yunus payar
25.06.2019
16:50

Öğretmenin rehberliği ve azmi ne kadar önemli. Bu vesileyle bir kez daha gördük.

Katılıyorum   Katılmıyorum
%54,46
Öğretmen


Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.