En büyük hayali gerçekleşti

En büyük hayali gerçekleşti

Düzce’de faaliyet gösteren Düzce Sevdalıları Yardımlaşma Platformu isimli dernek kendilerine gelen ve hayatında hiç okula gitmemiş genç kızın isteğini yerine getirdiler.

Düzce Sevdalıları Platformu adı altında faaliyet gösteren dernek, Çerkez Taşköprü Köyü’nde oturan ve 2 yaşında geçirdiği ateşli hastalık sonrası tekerlekli sandalyeye mahkum olan bedensel engelli Derya Sevgeç’in hayalini gerçekleştirdiler. 35 yaşında olan ve hayatında hiç okula gitmeyen Sevgeç, dernek üyelerine okula gitmek istediğini söyledi. Dernek üyeleri İl Milli Eğitim Müdürü Murat Yiğit ile görüşerek genç kız için Farabi Anadolu Lisesi’nde ki İngilizce ve Almanca derslerine girmesi için izin aldılar. Alınan izin sonrasında genç kız her iki derse girmek için okula gitti. İlk olarak genç kıza okulun formalarından verildi. Sabah saatlerinde okula giden Derya Sevgeç, okulda ki arkadaşları ile kantinde oturarak sohbet etti. Zilin çalması ile derse giren Sevgeç, özellikle İngilizce dersinde gösterdiği performans ile arkadaşlarından ve öğretmenlerinden bol bol övgü aldı. Derse giren öğretmeler genç kadınla yakından ilgilendiler. Ayrıca genç kızın isminin yer aldığı isim listesinde yoklama yapıldı. Ders arasında kantinden alışveriş yapan Derya Sevgeç, tüm günü okulda sürekli eğitim görüyormuş gibi geçirdi. Derslerin sonunda ise Sevgeç’e karne ve takdir belgesi verildi.

Temsili karne törenin sırasında öğretmenleri genç kadının yakasına Atatürk ve Türk Bayrağı rozeti takınca sınıfa hitaben Atatürk size okuyun dedi” diye seslendi. Derya Sevgeç’in sınıfa seslenmesinin ardından öğretmenleri göz yaşlarını tutamayarak 10. Yıl marşını söylediler.

Okulda çok mutlu olduğunu dile getiren Derya Sevgeç, “Çok mutluyum. Almanca ve İngilizce derslerine girdim. Bu benim en büyük hayalimdi. Birde evim olmasını istiyorum. Bana ait bir ev olsun diye uğraştım ama olmuyor. Hep önüme engeller çıkıyor. Artık çok yoruldum. Burada okumak isterdim” dedi.

Dernek başkanı Raşit Kurt, “Kızımızın bizden isteği vardı. Hayatında hiç okula gitmemişti. Bizde hayalleri gerçek olsun, kızımız okula gitsin ve 1 günde olsun mutlu olsun istedik. Sağ olsun İl Milli Eğitim Müdürümüz okul müdürümüz ve öğretmenlerimiz yardımcı olsunlar. Farabi Anadolu Lisesi’ne teşekkür ediyorum” dedi.

Farabi Anadolu Lisesi Müdürü Ahmet Ablak, Derya Sevgeç’in kendilerine çok şey öğrettiğini belirterek “Okul Müdürü Derya bize çok şey öğretti. Hayalin gücünü öğretti. Herşey hayalle başlıyor. Derya bugün bize öğrenci olmayı, umutlu olmayı, hayal ettiğimizde nelerle karşılaşacağımızı öğretti. Verdiği mesajlar gerçekten ders kitaplarımızı destekler mahiyette, değerler eğitimine bugün çok büyük bir katkı sağladı. Bu anlamda bu olaya ortak olan herkese çok teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

 

Kaynak:İHA


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.