Bu Öğretmen Her Okula Lazım

Bu Öğretmen Her Okula Lazım

Çöpten topladığı geri dönüşüm maddelerinden öğrencilere eğitim metaryalleri yapan sınıf öğretmeni Tuncay Öztürk, görenleri kendisine hayran bırakıyor. Okulda kurduğu zeybek ekibinde öğrencilere, davranış bilimlerini kazandıran sınıf öğretmeni, öğrencilerini de yine hatalı davranışlarında örnek şekilde uyararak hatalarını kendilerinin anlamasını sağlıyor.

 

Şehit Teğmen Uğur Altan İlkokulu’nda 2. sınıf öğrencilerine öğretmenlik yapan Tuncay Öztürk, öğrencilerine verdiği eğitimle göz kamaştırıyor. Öğrencilerinin de hayranlık beslediği öğretmen, çöpten topladığı kağıt, tahta, yün gibi dönüşüm maddelerinden derste eğitim metaryalleri yapıyor. Özellikle hayat bilgisi derslerinde geri dönüşüm yapılan maddelerden hayvan maketleri yapan ve öğrencilerine hayvanları yaşayarak öğreten sınıf öğretmeni Tuncay Öztürk öğrencilerine hem geri dönüşümün önemini anlatırken hem de öğrencilerle birlikte yaptığı maketlerle hayat hakkında öğrencilerine bilgiler veriyor. Minik öğrenciler ise yaşayarak öğrendikleri bilgileri kalıcı oluyor.

 

Tuncay Öztürk ayrıca derslerde kullandığı çöpleri geri dönüştürerek geri dönüştürdüğü metaryalleri aynı zamanda zaman zaman yaptığı gösterilerde sahne dekoru olarak ta kullanıyor.

 

Tuncay Öztürk ayrıca okulda kurduğu zeybek ekibi ile hem öğrencilerine davranış bilimlerini öğretiyor hem de hata yapan öğrencileri kısa süreliğine zeybek ekibinden uzaklaştırarak onların hatalarını kendilerinin öğrenerek düzeltmesini de sağlıyor. Yaptığı çalışmalar hakkında konuştu. Sınıf öğretmeni Tuncay Öztürk; “Geri dönüşüm maddelerinden öğrencilerimiz derste kullansın diye metaryaller yapıyoruz. Atık metaryalleri geri dönüştürmeye çalışıyoruz. Atık karton, poşet ve kağıtların içini doldurup bantlayarak atık pilleri de kullanarak ders meteryalleri yapıyoruz. Artan boyalarla yaptığımız ders metryallerini boyadık. Bunlarla da öğrenciler hem hayvanların neye benzediğini öğreniyorlar. Hem de o hayvanlşarın nelerinden faydalandığımızı daha iyi öğreniyorlar. Oda kalıcı oluyor” dedi.   

 


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.