830 lira istiyorlar

Düzce Halk Eğitim Merkezi Üniversiteye hazırlık kursları için öğrencilerden 830 Lira kitap ücreti istiyo

Düzce Halk Eğitim Merkezi Üniversiteye hazırlık kursları için öğrencilerden 830 Lira kitap ücreti istiyor. 

Kayıtların başlamadığı hazırlık kurslarına istenen yüksek rakam öğrencilerin ve velilerin tepkisine neden oluyor Düzce Halk Eğitim Merkezi  kurs müracaatlarına henüz başlamadı. Müracaat edenlere sitemizi takip edin açıklaması yapılıyor. 

DİĞER İLLERDE  DURUM

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından tüm Türkiye’de Eylül ayında başlatılması planlanan Üniversite hazırlık kursları için Düzce dışındaki Halk Eğitim Merkezlerinde astronomik kitap ücreti istenmiyor. Muhabirimizin diğer illerdeki Halk Eğitim Merkezleri ile yaptığı görüşlerde istenen rakamlar Düzce’ye göre şaşırtıcı. Hazırlık kursları için Bursa, Bolu , Konya, Sivas Erzurum illerinde kurslar için herhangi bir ücret talep edilmiyor. Bu merkezler  kursların başlamasının ardından öğrencilerle toplantı yapılacağını ve test kitapları alınacağını belirtti.Bu illerdeki test kitabı ücretlerinin en fazla 300 lira olacağı açıklandı. Rize Halk Eğitim merkezi hazırlık kursları ile 250 lira isterken Konya Selçuklu Halk Eğitim Merkezi 300 lira Çanakkale Halk eğitim Merkezi 300 lira kitap ücreti alınacağını  belirtti. 

DÜZCE’DE NEDEN 830 LİRA

Türkiye’de bir çok ilde kurslarda test kitapları ücretleri 300 lirayı geçmezken Düzce Halk Eğitim Merkezinde kurslar için 830 lira istenmesinin nedeni bilinmiyor. Öğrenci velileri Düzce Halk Eğitim Merkezinin kitap ücretlerini diğer illerdeki düzeye çekmesi gerektiğini belirterek”  çocuklarımızı  dershanelere yazdıramadık. Sağ olsun devletimiz  gelir düzeyi düşük vatandaşlarımızı düşünerek Halk Eğitim Merkezlerinde ücretsiz hazırlık kursu açıyor. Düzce Halk Eğitim merkezinden test kitabı ücreti olarak tam 830 lira istiyor. Diğer illerde bu rakamın 300 lirayı geçmediğini öğrendik. Düzce halk Eğitim Merkezi  kitap ücretlerini nasıl belirliyor. Rakamın diğer iller düzeyine çekilmesini istiyoruz. Gerekirse bu konuda Milli Eğitim Bakanlığına, CİMER’e şikayetlerimizi bildireceğiz” dediler.

VATANDAŞ CEVAP BEKLİYOR 

Düzce Halk Eğitim Merkezi tarafından Üniversitesi hazırlık kursları için öğrencilerden 830 lira ücret istenmesi konusunda Düzce İl Milli Eğitim Müdürlüğünün nasıl bir tavır izleyeceği merak ediliyor.

KAYNAK DÜZCE DAMLA GAZETESİ


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!
OKUYUCU YORUMLARI
8.09.2019
13:01

Kırtasiyeler nasıl kazanacak düzcenin ruhuna işlemiş sanırım bu iş halk eğitim öerkezine kadar düştüyse komisyonculuk

Katılıyorum   Katılmıyorum
%55,68
Myagiz


Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.