Düzce Üniversitesi Tanıtım Günleri Sona Erdi

Düzce Üniversitesi Tanıtım Günleri Sona Erdi

Düzce Üniversitesi Tanıtım Günleri Sona Erdi

Düzce Üniversitesi, Düzce İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Düzce Rehberlik ve Araştırma Merkezi iş birliğiyle düzenlenen “Düzce Üniversitesi Tanıtım Günleri”, İstiklal Konferans Salonu’nda beş gün süresince gerçekleştirilen oturumların ardından sona erdi.

 

Program ile Düzce Üniversitesi akademisyenlerini Düzce’de eğitim gören lise öğrencileri ile buluşturmak, öğrencilerin Düzce Üniversitesi imkanlarından haberdar olmasını sağlamak ve öğrencilerin meslek farkındalığını artırmak amaçlandı.

Düzce Üniversitesi akademisyenlerinin Düzceli öğrencilerle bir araya geldiği etkinliğe; Düzce Cumhuriyet Anadolu Lisesi, Düzce Turgut Özal Anadolu Lisesi, Düzce Fen Lisesi, Düzce Borsa İstanbul MTA Lisesi, Düzce Fatih MTA Lisesi, Düzce Adnan Menderes MTA Lisesi, Düzce Yavuz Selim MTA Lisesi, Düzce Mevlana MTA Lisesi, Düzce Zübeyde Hanım MTA Lisesi, Düzce İbn-i Sina MTA Lisesi, Düzce Güzel Sanatlar Lisesi, Düzce Farabi Anadolu Lisesi, Düzce Konuralp Anadolu Lisesi, Düzce Atatürk Anadolu Lisesi ile Düzce 15 Temmuz Şehitler Anadolu Lisesi, Düzce Osman Kuyumcu Anadolu İmam Hatip Lisesi, Düzce Ömer Seyfettin Akdoğan Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi ve Düzce Arsal Anadolu Lisesi öğrencileri ve öğretmenleri katıldı.

 

Programda bir konuşma gerçekleştiren Düzce İl Milli Eğitim Müdürü Murat Yiğit, etkinlikte Düzce Üniversitesi öğretim elemanlarının kendi akademik birim ve bölümlerini tanıttığını ifade ederek programın önemine değindi.

 

Üniversite sınavına az bir zaman kaldığına dikkat çeken Murat Yiğit, lise öğrencilerine vakitlerini iyi değerlendirmeleri ve çok çalışmaları tavsiyesinde bulundu. Her geçen gün yıldızı parlayan Düzce Üniversitesi’nde birçok lisans ve ön lisans programı bulunduğunu belirten Yiğit, Düzceli öğrencilerin Düzce Üniversitesi’ni tercih etmesi durumunda hem ekonomik olarak hem de aile yanında yaşamak gibi avantajları olacağını sözlerine ekledi.

 

Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar’ın yeniden rektör atanmasından dolayı kendisini tebrik eden Düzce İl Milli Eğitim Müdürü Murat Yiğit, programı organize eden Düzce Rehberlik ve Araştırma Merkezi’ne ve Düzce Üniversitesi akademisyenlerine teşekkür etti.

 

Oturumlarda; Mühendislik Fakültesi, Teknoloji Fakültesi, Orman Fakültesi, Ziraat ve Doğa Bilimleri Fakültesi, Akçakoca Bey Siyasal Bilgiler Fakültesi, Spor Bilimleri Fakültesi, İşletme Fakültesi, Akçakoca Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu, Sanat Tasarım ve Mimarlık Fakültesi ile Eğitim Fakültesi, Tıp Fakültesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi, Fen Edebiyat Fakültesi ve İlahiyat Fakültesi akademisyenleri konuk öğrenciler için bilgilendirici sunumlarını gerçekleştirdi.

 

Düzce Üniversitesi’nin Fakülteleri ve Yüksekokulları bünyesinde yer alan lisans ve yüksek lisans programları, akademisyen kadrosu, eğitim müfredatı, laboratuvar imkanları, staj, sosyal, kültürel ve bilimsel olanaklar gibi birçok konuda faydalı bilgiler paylaşan Düzce Üniversitesi akademisyenleri, konuk öğrencilere eğitim ve kariyer hayatları için yol gösterici açıklamalarda bulundu.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.