Liseliler Çok Okuyor, Çok Geziyor

Liseliler Çok Okuyor, Çok Geziyor

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un yaz dönemi için başlattığı ‘Liseliler Çok Okuyor Çok Geziyor’ projesi Düzce’de Beyciler Anadolu Lisesi’nde başladı.

 

Milli eğitim bakanlığı  tarafından lise öğrencilerinin tatilde okuma alışkanlıklarının sürdürülmesi, aralarındaki etkileşim ve bilgi paylaşımının artırılması amacıyla "Liseliler çok okuyor, çok geziyor" okuma kampanyası başlatıldı. Bu kapsamda, lise öğrencilerinden 10 kişilik kitap okuma kulübü kurmaları, Türk ve dünya edebiyatından iki kitabı birlikte okumaları istendi. Sosyal medya üzerinden paylaşım yapan öğrencilerden 100’ü, kura ile ücretsiz olarak Gençlik ve Spor Bakanlığınca düzenlenen gençlik kampına gönderilecek. Proje kapsamında Düzce’de bulunan Beyciler Anadolu Lisesi’nde de kitap grubu kuruldu. 10. sınıf öğrenciler tarafından kurulan kitap okuma grubunda öğrenciler Cengiz Aytmatov’dan Gün olur Asra bedel kitabı ve Orhan Veli’nin tüm şiirlerini okumayı tercih etti. Sosyal Medya üzerinden kitabı okuduklarını da paylaşan öğrenciler Milli Eğitim Bakanlığı’nın başlattığı proje sayesinde yaz aylarında da kitap okuduklarını ve her yaz böyle projelerin olmasını istediklerini söylediler.

 

Esra Temeler Yazın tatil yapmak dışında kitap okumayıda çok sevdiğimiz için tatilimizi kitap okumakla da değerlendiriyoruz. Bunun için arkadaşlarımız ile bir grup kurduk ve tatilimizi kitap okuyarak değerlendiriyoruz. Dedi.

 

Sena Metin Milli Eğitimin böyle bir proje yaptığını duyduk. Arkadaşlarımız ile kitap okumayı çok sevdiğimiz için bu grubu kurup beraber bunu yapmaya karar verdik. Dedi.

 

Eslem Çiçek Milli Eğitim Bakanlığının yaptığı bu projeyi arkadaşlarımız ile sosyal medyada gezerken fark ettik ve böyle bir kitap okuma etkinliği yapmayı planladık. Şeklinde konuştu

 

Rümeysa Çavuş Liseler çok okuyor çok geziyor kampanyasında Beyciler Anadolu Lisesi olarak arkadaşlarımız ile katılım sağladık. Cengiz Aytmatov’un Gün olur Asra bedel ve Orhan Veli’nin bütün şiirlerini okuyoruz ve bunu sosyal medya paylaşıyoruz. İnşallah düzenlenecek olan kampa birlikte gitmek istiyoruz. Dedi.

 

Tuğçe Kurunç Milli Eğitim Bakanlığı’nın bu projesini çok beğendik ve her yaz böyle şeyler olmasını istiyoruz. Dedi.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.