Düzce Güzel Sanatlar Lisesi Ankara’da

Düzce Güzel Sanatlar Lisesi Ankara’da

Düzce Güzel Sanatlar Lisesi Ankara’da

Anadolu Masalları Projesi, Milli Eğitim Bakanlığı Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürlüğü ve UNESCO Türkiye Milli Komisyonu projesi olarak çocukların kendi kültürel kodlarını taşıyan, onlara farklı evrenlerin kapısını aralayan ve hayal güçlerini geliştiren Anadolu masalları ile tanıştırmak için hayata geçirildi.

Projede öncelikle akademik bir heyet oluşturularak en sevilen Anadolu masalları derlendi. Bunlar akademisyenlerce incelendi ve 75 masal çocukların seviyesine uygun şekilde yeniden düzenlendi.

Daha sonra masallar, kültürel mirasa uygun şekilde güzel sanatlar liselerinde, öğrenciler tarafından görsellendi, onların renkleri ve fırçalarıyla hayat buldu.

Düzce Güzel Sanatlar Lisesi, Milli Eğitim Bakanlığımızın Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürlüğünün Anadolu Masallarımızın görsel içeriklerinin hazırlanması projesinde seçilen 16 Güzel Sanatlar Lisesi ile birlikte görev aldı.

Projede toplamda 75 masal resimlenmiş olup okulumuz görsel sanatlar bölümü öğretmenleri ve öğrencilerinden oluşan ekibimiz 5 masal resimlemiştir.

Projenin bitimi MEB Şura salonunda  Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'un katılımıyla  gerçekleşen sergi ve tanıtım toplantısına Düzce Güzel Sanatlar Lisesi müdürü Dursun Ali YAVUZYİĞİT, Görsel Sanatlar Bölümü Öğretmenleri Selma Yılmaz, Semra Bayram, Tezcan Sarcan, Erdal Sevgi, Nuriye Cankurtaran, Nagehan Kutlu Beyhan, Cevher Gözmen Çetin ve projede emeği olan öğrencilerden oluşan toplam 19 kişiyle katıldı.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!
OKUYUCU YORUMLARI
11.06.2019
18:07

Babaannem ne güzel masallar anlatırdı. Belki de o masalları resim yapıyorlardır.

Katılıyorum   Katılmıyorum
%48,30
Anlat


Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.