İlçelerde Yurt Sıkıntısı

İlçelerde Yurt Sıkıntısı

İlçelerde Yurt Sıkıntısı

Düzce Üniversitesi’ne bu yıl 7 bin yeni öğrenci geliyor. Düzce Merkezde konaklama ile ilgili Devlet ve Özel yurtlar varken, MYO olan bazı ilçelerde konaklama sıkıntısı yaşanıyor. Ne devlet ne özel kimsenin yurt yapmadığı yerlerde öğrenciler okula gelmekten vazgeçiyor!

Düzce her geçen gün öğrenci şehri olmaya devam ediyor. Konuralp’de merkezi kampüsü ve Akçakoca yerleşkesi dışında kalan Meslek Yüksek Okullarını tercih eden öğrenciler konaklayacakları yer sorunu ile karşı karşıya kalıyorlar.

Özellikle Çilimli, Cumayeri, Kaynaşlı ve Yığılca’da özel veya devlet yurtlarının olmaması öğrencileri tedirgin ediyor. Apart veya pansiyon bulmakta da zorluk çeken öğrenciler ev kiralarının da aşırı pahallı olması nedeni ile okulu bırakma noktasına kadar geliyor. Düzce Üniversitesi Çilimli Meslek Yüksek Okulu’nu kazanan bir öğrenci haber merkezimize telefonla ulaşarak haklı isyanını iletti. Yaptığımız araştırmalar sonrasında Çilimli, Cumayeri, Kaynaşlı ve Yığılca’da ne bir özel yurt, nede apart bulunuyor. Ev kiraları ise eşyasız 1+1 evler 600 TL’den başlıyor. Bu durum karşısında sorun yaşayan öğrenciler Düzcede bürokrasinin duruma el atmasını ve öğrencilerin kalabilecekleri apart, yada yurtların ilçelerde sayılarının arttırılmasını istiyor.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!
OKUYUCU YORUMLARI
23.08.2019
09:01

Ne Komik haber Kaynaşlı da yurt kapaniyor gerekçesi öğrenci kapasitesi yetersiz öğrencileri özel mulkiyetlere mahkum eden zihniyet utansın.

Katılıyorum   Katılmıyorum
%44,98
Fikri yılmaz


Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.