Yeşil bayraklı tek devlet okul Çilimli’de

Uluslar arası Çevre Eğitim Vakfı tarafından her yıl düzenli olarak kontrol edilen devlet ve özel okulları arasına temizlik ve çevreci olması nedeni ile yeşil bayrak veriliyor. Düzce’de Yeşil Bayraklı tek okulun Çilimli’de olması dikkatlerden kaçmadı.

Yeşil bayraklı tek devlet okul Çilimli’de

Uluslar arası Çevre Eğitim Vakfı, Çevre konusunda ve temizlik konusunda her yıl okullarda denetleme yapıyor. Kısa adı ile TÜRÇEV olan vakıf, çevre bilincinin arttırılması, temizlik bilincinin artırılması için anaokul, ilkokul ve orta okullarda denetleme yapıyor. Düzce’de 2’si özel 1’i devlet okulu olmak üzere 3 okul Yeşil bayrak almaya hak kazananlar arasında duruyor. Özel okulların yanı sıra devlet okulunun tek olması okullarımızın çevre bilincine alışık olmadığı görülmesi gözlerden kaçmadı. Düzce’de tek devlet okulu olarak Çilimli’den Çilimli Anaokulu girerken, 2 tane de özel okul yeşil bayrak almaya hak kazandı. Çilimli Anaokulu ayrıca bu bayrağı 2020-2021 eğitim öğretim sezonunun sonuna kadar gönderinde bayrağı dalgalandırabilecek.

EKO OKULLAR PROGRAMI(YEŞİL BAYRAK) UYGULAMASI NEDİR ?

Eko-Okullar Programı, okullara çevre eğitimi konusunda yol gösterici bir program sunmasının yanı sıra; program dahilinde yaptıkları çalışmalarda ve verdikleri çevre eğitimiyle üstün başarı sağlamış okullara Yeşil Bayrak ödülü vermesi nedeni ile aynı zamanda bir ödül planı olma özelliğini de taşır. Yeşil Bayrak, uluslararası düzeyde tanınan ve saygınlığı olan, çevreye duyarlı okulu simgeleyen bir eko-etikettir . Ödülün geçerlilik süresi 2 yıldır bu sebeple ödülün her iki yılda bir yenilenmesi gerekir Eko-Okullar uzun erimli bir programdır. Yeşil Bayrak ödül başvurusu ile ilgili bilgi ayrıca  verilmektedir.

PROGRAMIN FAYDALARI

Programın uygulanması, öğrencilere çevre konusunda olduğu kadar, yaşamları boyunca kullanacakları ve başarılarını etkileyecek alışkanlıklar kazandırır.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!
OKUYUCU YORUMLARI
18.12.2019
12:27

Merhaba, haberin başlığı dikkatimi çekti. Bilginiz olsun diye söylüyorum, yıllar önce Türçev Yeşil Bayrak alan ilk okul Uzunmustafa ilkokulu’dur. Bu yıl da listede Düzce ilinde birçok okul vardır. İyi ve doğru araştırmalı çalışmalar...

Katılıyorum   Katılmıyorum
%55,28
Bir öğretmen


Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.