Sağlık Meslek Lisesi Göçebe Okul Oldu

Sağlık Meslek Lisesi Göçebe Okul Oldu

İbn-i Sina Mesleki Teknik ve Anadolu Lisesi (Sağlık Meslek Lisesi), 12 yıl önce kurulduğu gün Kalıcı Konutlarda eğitim öğretim faaliyetlerine başladı. Son 5 yıllık süre içerisinde okul 2 kez yer değiştirdi. Milli Eğitim Müdürlüğü 3. kez okulun yer değiştirmesine karar verdi.

  Düzce Milli Eğitim Müdürlüğü okulların yerlerinin değişimi ile ilgili olarak bir karar aldı. Alınan kararda en çok dikkat çeken detay Düzce İbn-i Sina Mesleki Teknik ve Anadolu Lisesi (Sağlık Meslek Lisesi)’nin mevcut bulunduğu yerden çıkartılarak başka bir okula geçirilmesi planlandı. İlk olarak Kalıcı Konutlar bölgesinde Sağlık Müdürlüğüne ait binada Halk Sağlığı Merkezi ile birlikte eğitim veren okul, daha sonra Körpeşler Mahallesi'ndeki binasına taşındı. Binada 1 yıl Osman Kuyumcu Imam Hatip Lisesi ve 2 yıl da Tevfik İleri İmam Hatip Ortaokulu ile birlikte eğitim verdi.

 

xGA6TM

iY16WV

3 yıl sonunda 2018 yılında okulun binasi Tevfik Ileri İHO'ya verilerek, Milli Eğitim Müdürlüğü’nün kararı ile Kara Hacı Musa Mahallesi’nde bulunan Tevfik Ileri İHO adına yapılan binaya taşındı. 2 yıldan beri Beyciler Anadolu Lisesi ile eğitimine devam etti. 5 yılda 3 farklı noktada eğitime giren öğrencilere bir şok daha geldi. 6. yılında Sağlık Meslek Lisesi, Beyciler Anadolu Lisesi için Beyciler Mahallesi’nde yapımı tamamlanan okula geçirilmesi planlandı. 5 yıldan beri veliler okulun taşınması ile birlikte sürekli yer değişikliği yapmak veya servislere para aktarmak zorunda kalırken, Milli Eğitim Müdürlüğü’nün bu denli karar alması okulun göçebe duruma gelmesini sağladı. Veliler sürekli yer değiştiren okul ile ilgili Milli Eğitim Müdürlüğüne giderek yer değişiminin olmamasını istese de bu gerçekleşmedi.

  DİĞER ŞEHİRLERDE HASTANELERE YAKIN

  Sağlık Meslek Lisesi statüsünde olan ve başka şehirlerde bulunan liseler genellikle Hastanelere ve sağlık kuruluşlarına yakın durumda oluyor. Fakat Düzce’de Sağlık Meslek Lisesi statüsünde olan Düzce İbn-i Sina Mesleki Teknik ve Anadolu Lisesi ilk başladığı zamandan bu güne kadar hep hastane ve sağlık kuruluşlarına uzak konumda bulunuyor. Okulun son olarak Beyciler’e taşınacak olması ile ilgili Valilik Oluru'nu, Milli Eğitim Müdürü Murat Yiğit okula gönderdi. Veliler ise okulun mevcut konumunda durmasını, Beyciler Anadolu Lisesi için Beyciler Mahallesi’nde yapılan okula Beyciler Anadolu Lisesi’nin geçmesi gerektiğini, 3 yıldır öğrencilerinin perişan olduğunu, sürekli farklı okullarla bir arada ve göçebe okul olmak istemediklerini belirtti. Kaynak: www.duzcehaber.com

 


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.