İmara Açılacak Yerler Ya Köy Kalacak Ya Şehir Olacak

Yeni İmara açılacak bölgelerde vatandaşların şikayetleri bitmiyor. Özellikle yeni açılan yolların genişliği nedeniyle hak kaybı yaşayan vatandaşların sık sık İmar Komisyona şikayet etmesi üzerine açıklama yapan Düzce Belediyesi İYİ Parti Meclis üyesi ve İmar Komisyonu üyesi Doç Dr. Erkan Dinçer, vatandaşlardan anlayış beklediklerini dile getirdi. 


Düzce’nin  gelecek yıllarda şehirleşmede sorun yaşamaması için imar planlarına göre yeni yerler imara açılıyor. Açılan yerlerde arsalar ve yeni yapılan binalar değer kazanırken bir taraftan da genişleyen yollar nedeniyle hak kayıpları yaşanıyor. Hak kaybına uğrayan vatandaşlar ise soluğu Düzce Belediyesi İmar Müdürlüğü ve Belediye Meclisi İmar Komisyonunda alıyor. Gelen şikayetleri değerlendiren Düzce Belediyesi İYİ Parti meclis üyesi ve İmar Komisyonu üyesiDoç. Dr.  Erkan Dinçer, yeni imar planı ile birlikte vatandaşların kazanımlarını ve kayıplarını değerlendirdi.  

Doç Dr. Erkan Dinçer, Vatandaşların yeni açılan bölgelerde ya eskisi gibi köy yaşantısına olumsuzluklar içinde devam edeceğini yada genişleyen yollar ve artan kat yükseklikleri ile daha modern bir yapıya kavuşacaklarını dile getirerek şehir olabilmek için ise hak kaybına uğrayan vatandaşlardan anlayış beklediklerini dile getirdi. Doç. Dr. Erkan Dinçer; “Düzce’de yeni imara açılan yerlerde yapılacak değişikliklerde en çok göze çarpan yol genişlikleri ve kat yükseklikleri. İmar kanununun temek maddelerinden birisi zaten bu. Yol genişliklerine bağlı olarak kat yükseklikleri veriliyor. Hatta bazı vatandaşlar ana caddede 4 kat verilmişken onun bir gerisindeki sokakta neden 3 kat veriliyor. Burada kat yüksekliğinin fazla verilmesinin nedeni  caddeye göre yol genişliğinin dar olmasıdır. Bunun nedeni İmar kanunun da ki temel mevzuattan dolayı. Yeni açılan yerlerde mesela Gürcü Çiftlik gibi yerlerde, yapılaşma oranı çok az ancak Düzce’nin ileri ki yıllarda nüfus artılına bağlı olarak yapılaşma artacak ve dolayısıyla biz imar planındaki bu tür yerlere 20 metrelik yollar koyuyoruz. Ana yollar koyuyoruz. 20 Metrelik yolların konulşması o bölgede değer artışına neden oluyor. Çünkü ana yollar üzerindeki gerek arsaların fiyatları gerekse o bölgede yapılacak yapılan değerlerinde bir artış oluyor. Tabi bütün bunlar olurken bazı insanların da hak kayıpları olabiliyor.  Bu yeni imar yönetmelikleri hazırlanırken belediyelere ve belediye meclislerine bir takım itirazlar geliyor. Bizlerde mecliste bu sıkıntıları yaşamak zorunda kalıyoruz. Burada vatandaşların şunu düşünmesi lazım. Yeni imara açılan yerlerin değerlenmesini istiyorsak. O zaman bir takım yolların yapılmasına da müsaade etmemiz lazım. Eğer ben yeni yolların açılmasını istemiyorum, bu haliyle kalmasını istiyorum,  dar, kıvrımlı yollarda kalmak istiyorum’ derlerse o zaman daracık yollarda yapılacak binaları kat yüksekliği daha az, görüntü olarakta daha kötü olacaktır. Köy haliyle şimdiki hali uygun ama şehirleşme açısından uygun değil. Bu nedenle Belediye İmar Müdürlüğü’nde, ;mar Komisyonunda İmar servisinde bu tür dosyaların dikkate alınması gerekiyor. Vatandaşlarımızın da burada yapılan bu tür uygulamalara anlayış göstermesini bekliyoruz” diye konuştu.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!
OKUYUCU YORUMLARI
13.08.2019
16:18

Ahmet, köy bölgelerinde tarım alanlarının yapılaşmaya açılmasından elbette bende memnun değilim. O zaman tarım ve turizm acısından sehrimizin gelişime açılması daha doğru olacaktır.

Katılıyorum   Katılmıyorum
%54,50
Erkan Dinçer
13.08.2019
05:25

Mimarlık ve şehir plancılığı uygulamalarında, ülkemiz adına, geçmişle ilgili memnuniyet uyandıracak gelişmelerin çok az olduğunu bilinmektedir. Cumhuriyet dönemindeki olumsuz gelişmeler olumlulardan daha fazladır ve bu görünümden dersler alınması, ülkemiz imarcılığının ve şehrimizin geleceği adına çok önemli katkılar sağlayacaktır. İstenilmeyen gelişmeler, muhakkak ki çeşitli nedenlere dayanmaktadır : Sosyal, ekonomik, siyasi, teknik, idari, hukuki ve birçok ayrı başlık altında ifade edebileceğimiz nedenlerdir bunlar. Bu nedenler birbirleriyle iç içe olabildikleri gibi tamamen ayrı olarak da ele alınabilirler. Elbette hukuki kurallar içinde oluşan olumlu ve olumsuz durumlar söz konusudur. Maalesef şehircilik açısından geniş yolların açılması ve sosyal alanların teşkil edilmesi eşitlik açısından herkesi memnun edebilecek şekilde olmamaktadır.

Katılıyorum   Katılmıyorum
%72,68
Erkan Dinçer
13.08.2019
01:01

Teknik rumuzunu kullanan kişi, Belediye ve il özel yönetimleri (valilikler) bu yetkilerini, arsa ve arazilerin sahipleri ya da öteki hak sahiplerinin uygun görüp görmemelerine bakmaksızın kullanırlar ve yeni oluşturulan imar parsellerinin tapu kütüğüne yazımlarını yaptırırlar. Belediyenin bu yetkisi konusunda bilgilenmek veya bildiğiniz bilgileri paylaşmak için benimle irtibata geçebilirsiniz.

Katılıyorum   Katılmıyorum
%71,1
Erkan Dinçer
12.08.2019
20:13

ŞEHRİ YAYIYORSUNUZ KUZEYE BİR İLERLEME VAR HİÇ GÜNEYE HİÇ BATIYA HİÇ DOĞUYA YAYILMIYOR BU KADAR YAYMAYA GEREK YOK1955 YILINDAKİ VE 1998 DEKİ SELİ UNUTMAYINIZ BENDEN SÖYLEMESİ

Katılıyorum   Katılmıyorum
%51,55
sts
12.08.2019
19:27

KÖYLERİ TARIM ALANLARINI İMARA AÇIN İLERDE GELEN NESİL KARINLARINI MODERN BİNALARLA DOYURUR

Katılıyorum   Katılmıyorum
%56,77
AHMET
12.08.2019
16:31

Sayın Dinçer konulara vakıf birisi olarak yapmış olduğunuz açıklamanızdan bir şey anlamadım.Belediye ye vatandaş itiraz edebilir itiraz değerlendirilir sonuca bağlanır.İmar Plan yapmak belirli yönetmelikler çerçevesin de oluşur.Yok köy kalır yok şehirleşme olur gibi açıklamalar doğru değildir.Belediyenin resen uygulamalarıyla 18.madde hükümleri çerçevesin de şikayete konu olan sorunları belediye çözmek ile mükelleftir.Ayrıca belediye meclisin de bu konuların uzmanı olan Sayın Ergin Çelikağ dan destek alınmasını öneririm.Saygılarımla.

Katılıyorum   Katılmıyorum
%93,78
teknik
12.08.2019
12:03

enkötü bir pilanlı yerleşim yeri hiç pilansız biryerden onkat daha iyidir . ançak imar pilanı yapıyoruz deyen belediye oyolları açmazsa orda yapılaşmayıda 10yıl boyunca uygulamalı pilan bitmedi terkinler yapılmadı yollar açamıyoz deyerek halkı kacak yapı yapıyorsunuz diye cezalarla madur eder varoş yapılaşmaya yol açarsanız sonra işin içersinden çıkamazsınız. örnegin soguk pınar mahallesi. yedi yıldır oyalanıyor .

Katılıyorum   Katılmıyorum
%54,79
İZZET UYSAL
12.08.2019
10:35

Sayın yetkili 3670 metrekare yerin 2250metrekaresi yola gidiyor.Körpeşlerde bana haksızlık yapıldı.Sizden adalet eşitlik istiyorum.Sağım solum altı üstü boş arazi.Bütün yollar benim arazimden geçiyor.parsel 253.

Katılıyorum   Katılmıyorum
%55,67
H.İbrahim Güldal


Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.