İlave katlara Meclis Onayı... Ancak

Düzce Belediye Meclisi Ağustos ayı son oturumunda İmar Komisyonundan gelen talepler arasında yer alan Düzce İmar notları 12. Madde yürürlükten kaldırıldı. Yürürlükten kaldırılan maddeye göre her önüne gelen ilave kat yapabilecek mi? Yada bu kaldırılan madde kimlere yarayacak? Kaldırılan 12. Madde’yi İYİ Parti Meclisi Üyesi ve İmar Komisyonu üyesi Doç. Dr. Erkan Dinçer’e sorduk.

Düzce Belediye Meclisi’nin 2015 yılında aldığı karar ile ilave kat yapımı yasaklanmıştı. Yani binası yada evi olan bir kişi ilave kat yapabilmesi için gereken şartları sonradan yerine getirdiğinde ilave kat ruhsatına izin verilmiyordu. Ancak Belediye Meclisi Ağustos ayı son otorumunda gündeme gelen Düzce İmar Notları 12. Madde kanuna aykırı olduğu gerekçesiyle kaldırıldı. Ancak akıllara da başta Düzce’nin her yerinde ilave kat çıkılabilecek mi den ruhsatlandırma nasıl yapılacağa kadfar Düzcelilerin akılları karıştı. Bizde Bu kaldırılan 12. Maddeyi İmar Komisyonu üyesi ve İYİ Parti belediye Meclis Üyesi Doç. Dr. Erkan Dinçer’e sorduk. Doç. Dr. Erkan Dinçer; “2015 yılında o zamanki Belediye meclisinin almış olduğu bir karar ki yanlış bir karar. Mesela diyelim ki bir bölgede 3 kat imar izni var ve o bölgedeki insanlardan birisi yeni bina yaparken proje mühendisine diyor ki ‘evet bu bölgede imar 3 kat ama benim projemi 4 kata göre yap ilerleyen zamanlarda 4 kat izni çıkarsa ilave kat inşaatı yaparım düşüncesi ile projesini yaptırmışsa  ve o bölgede imar değişikliği ile 4. Kata izin çıkmış ise bu kişi belediyeye başvuru yapıp 4. Kat izni alabiliyordu. Fakat o bölgede projesini baştan 3 kat yaptırmış ise daha sonra 4. Kat için gereken proje değişikliği ve güçlendirme, onarım gibi yapılması gerekenleri yapmak zorunda ise ilave kat için projesini ekstradan güçlendirme gibi yapması gerekenleri yaparak belediyeye başvuru yaparsa belediye kabul etmiyordu ve bu yanlış. Bu şartlarda şahıs Çevre ve Şehircilik Bakanlığına başvuru yaparak ilave kat iznini alıyordu. Ağustos oturumlarının son gününde gündeme geldi. Bizde İmar Komisyonunda konuyu tartıştık ve bu belediye meclisinin bu kararının kaldırılmasının doğru olacağını ifade ettik. Belediye Meclisi de bu kararı kaldırdı. Bundan sonra ne olacak? Bundan sonra ilave kat çıkılacağı durumlarda bu katın şartlarını vatandaşlar yerine getirdilerse şayet  belediyeye başvurup bir kat daha artırımda bulunabilecek. Ancak imar değişikliği yapılan bölgelerde” dedi.

Doç Dr. Erkan Dinçer ayrıca Düzce’nin her yerinden herkesin ilave kat artırımı yapamayacaklarının altını çizdi. Doç. Dr. Dinçer; “İlave katları heryerde herkes yapamayacak. Sadece imar değişikliği olan bölgelerde ilave kat çıkılması söz konusu olacak” diye konuştu.  


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!
OKUYUCU YORUMLARI
13.08.2019
08:29

Teknik rumuzu kullanan kişi 12. Madde neden kaldırılmak gerekti bu konuda daha fazla bilgi lenmek istersen benimle irtibata geçmeni tavsiye ederim.

Katılıyorum   Katılmıyorum
%43,04
Erkan Dinçer
13.08.2019
00:30

Şimdi, imar komisyonu Beçi’de 4 kat ile sınırlandırmıştı izinleri. Bu madde hareketi ike parayı basan kat artırım izni alabilecek. Başka bir deyişle 4 kat üstü yadağı delinmiş olacak. Amaç da bu muydu yoksa? Para için miydi bütün tatava?

Katılıyorum   Katılmıyorum
%43,60
Aa
11.08.2019
18:08

Vallahi kafam karıştı.12.madde ile kat artışı kararının ne alakası var?

Katılıyorum   Katılmıyorum
%76,12
teknik


Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.