Vatandaşta pazarcı da bekliyor

Pazar yine aynı bildiğiniz Pazar. Fiyatlar el yakıyor, vatandaş Pazar tezgahlarına yaklaşmaya korkuyor. Pazarcıların en büyük tesellisi ise tarla mahsulünün çıkıp fiyatları düşürmesi.

Pazar tezgahlarındaki fiyatlar el yakıyor. Hükümetin ve belediyelerin seçimler öncesinde birlikte başlattıkları tanzim satış çadırlarında satışların yarı yarıya olması da fiyatları özellikle tanzim çadırı kurulmayan Düzce gibi şehirlerdeki satışları düşürebilmiş değil. Hal böyle olunca da vatandaşlar Pazar tezgahlarının yanına yaklaşmaya bile korkuyor.

Pazarcılar ise tarladaki mahsülün sökülüp, ürün fazlalığı yapması ve fiyatları düşürmesi umudunu koruyorlar.

Pazarda alışveriş yapan vatandaşlar fiyatların yüksek olması nedeniyle mutfaklarına yiyecek götüremediklerini belirtirken, alabildiklerini ise yarım kilo şeklinde aldıklarını ifade ediyorlar. Pazarda alışveriş yapan vatandaşlar; “Pazarda her şey çok pahalı. Evde yemek yapabilmek için yarım kilo alıp pazardan öyle gidiyoruz. Pazarcılarda fiyatların düşeceğini söylüyorlar ancak ne zaman düşeceğini bilmiyoruz. Bizlerde merakla bekliyoruz. Böyle giderse zaten bir şey alamayacak duruma geleceğiz. Hükümetten fiyatlar konusunda yardım bekliyoruz” dediler.

Pazarcılar ise tarladan hasadın başladığını bu nedenle fiyatların düşeceğini dile getirdiler. Pazarcılar ise; “Mahsül kışın seralardan geldi. Seralar, fırtına nedeniyle tahrip oldu. Birde seralarda yetişen ürünler ülkeye yetmeyince fiyatlarda yükselmeler yaşandı. Artık mahsül tarladan sökülmeye başladı. Bu nedenle artık fiyatlar düşmeye başlar. Önümüzdeki günlerde fiyatlarda düşme bekliyoruz” dediler.

Diğer taraftan pazarda en çok bu hafta yine soğan fiyatlarıyla tezgahına yaklaşılamayan ürün olurken, artık bahar mevsiminin gelmesiyle patateste düşme beklentisine giren ürün oldu.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!
OKUYUCU YORUMLARI
15.4.2019
23:50

yahu daha yeni seçim oldu. bu fiyatlar 24 hazirandan beri böyle şikayeti olan sandıkta PATLAMA YAPARDI. DEMEK Kİ HERKES HAYATINDAN MEMNUN. AZ BİLE BU FİYATLAR. AZ AZ ÇOK AZ...

Katılıyorum   Katılmıyorum
%55,16
SABRİ ABİN
15.4.2019
10:35

Onu pazarcılar odası başkanına sorun burda fiyatlar makulmuş tanzim çadırına gerek yokmuş

Katılıyorum   Katılmıyorum
%52,67
Bozbey


Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.