Esnaflar; geçmişi özlüyor

Esnafların merakla beklediği Ramazan Bayramı geldi geçti. Ama esnaf, beklediğini bulabildi mi? 9 Günlük bayram tatilinde resmi açıklamalara göre Düzce’ye turist yağdı ancak esnaflar bu resmi açıklamalardaki turistlerden ne kadar para kazanabildi. Bu soruların cevabını DESOB Başkanı Mustafa Kayıkçı’ya sorduk. Ramazan Bayramı sonrası esnaf ekonomisini, değerlendiren Mustafa Kayıkçı, esnafımız eski bayramları özilüyor ancak ümitliyiz” dedi.

Esnafların merakla beklediği 2 bayramdan bir tanesi geride kaldı. 3 Günlük Ramazan Bayramı, tatil ile birleşince 9 gün olan bayram tatilinde Düzceli esnaflar bayram yapabildi mi? Resmi rakamlara göre 9 Günlük bayram tatilinde Düzce, yerli ve yabancı turistlerle doldu taştı ancak bu turistler Düzce’ye ne kadar gelir bıraktı sorularının cevabının Düzce Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Mustafa Kayıkçı’ ya sorduk. Mustafa Kayıkçı; “Ramazan Bayramı esnafımız açısından çok iyi geçmese bile iyi geçti, huzurlu geçti. Bu bayram biliyorsunuz ülkede ekonomik bir geçiş dönemi olduğu için esnaflarımızda bundan nasibini maalesef aldı. Biz hizmet sektörüyüz imalat sektörü olmadığımız için kafelerimiz, lokantalarımız doluluk yaşadı. Giyim sektörümüz bayram öncesinde biraz hareketlenmeler oldu. Yani ben hiç iş yapamadım diyen esnafımız yok diyebiliriz. Bu bayram çok kötü değildi, Ortalama olarak bayram iyiydi diyebiliriz” diye konuştu.

 

Esnaf geçmiş bayramları arıyor

Geçmiş bayramlara göre işlerin ekonomik durgunluğa da bağlı olarak azaldığını ancak ümitlerini kaybetmediklerini ifade eden Mustafa Kayıkçı; “Esnaflarımız, geçmiş bayramları arıyor. Geçen yıl ki bayramlar ile bu bayram çok aynı değil. Biliyorsunuz bir ekonomik geçiş dönemi var. İnşallah bundan sonraki dönemler için ümitlerimiz devam ediyor. Biz hizmet sektöründe çalışmaya devam ettiğimiz sürece, fiyatlarımız, hizmetlerimiz daha kaliteli olduğu müddetçe, işlerimizde iyi olacaktır” dedi.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.