Balıkçılar 1 Eylül’ü Bekliyor

Balıkçılar 1 Eylül’ü Bekliyor

Akçakocalı balıkçılar, 15 Nisan'da başlayan av yasağının 1 Eylül’de sona ermesi ile denize açılarak "vira bismillah" diyecek. Balıkçılar bu yıl bol hamsi bekliyorlar.

 

1 Eylül tarihinde "vira bismillah" diyecek balıkçılar, sezona bol miktarda palamut ve hamsi avlayarak başlamayı ümit ediyor. Tüm hazırlıklarını tamamlayan balıkçılar, yasağın biteceği saati heyecanla bekliyor. Av yasağının sona ermesiyle vatandaşların da sofrası şenlenecek. Bol balık tüketmeye hasret kalan vatandaşların palamudu tezgahlardan ilk günlerde 5-10 lira arasında satın alabileceği belirtiliyor. Balıkçılar 1 Eylül’den itibaren başlayacak sezonun bol geçmesini ümit ederken, avcılık sezonu için beklentilerinin olumlu yönde olduğunu söylediler.

Eylül ortası itibarıyla balığın bollanmasını bekleyen balıkçılar, Palamut avının ardından teknelerin hamsiye yöneleceğini bildirdiler. Palamut fiyatlarının ilk günlerde 5 ile 10 lira arasında olacağına işaret eden balıkçılar,  ancak palamudun bol çıkması halinde fiyatların düşeceği kanaatindeler. Et fiyatlarının başını alıp gittiği bu günlerde vatandaşın da beklentisi balık üzerine.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.