Pazar günü kesilen elektrikler, daha iyi hizmet içinmiş

Pazar günü haber bültenimize taşıdığımız ‘SEDAŞ’tan Pazar klasiği’ haberi ile ilgili olarak açıklama yapan SEDAŞ, kesintilerin daha iyi hizmet vermek için olduğunu belirterek, planlı elektrik kesintisi yapıldığını ifade etti. Ancak bir türlü bitmeyen iyileştirme çalışmaları nedeniyle Düzceliler, mağduriyet yaşamaya devam ediyor.

Düzce Tv haber merkezi’nin Pazar günü yaptığı SEDAŞ’ın elektrik kesintileri nedeniyle vatandaşların yaşadığı mağduriyeti dile getirdiği SEDAŞ’tan Pazar Klasiği’ haberine SEDAŞ Kurumsal İletişim Müdürlüğü’nden yazılı açıklama yapıldı. SEDAŞ’tan yapılan yazılı açıklamada elektriğk kesintilerinin SCADA projesi için yapıldığı ifade edildi. Elektirk kesintilerinin uzaktan kontrol edilebilmesine olanak sağladığı belirtilen projenin hayata geçirilmesi için elektriklerin planlı olarak kesildiği de belirtildi. SEDAŞ’tan yapılan yazılı açıklamada; “Haberinizde bahsi geçen 26.05.2019 tarihinde saat 10:00-11:00 arası Burhaniye’de ve saat 11:00-12:00 arasında da Azmimilli Mahalleleri’nde kesintiler bölgede yaşayan vatandaşların ilerleyen günlerde daha kaliteli hizmet almasına ve müşteri memnuniyetinin sağlanmasına ait altyapı çalışmalarıdır.  Bu çalışmalar kapsamında; SEDAŞ’ın SCADA projesine bağlı olarak elektrik enerjisinin şebeke üzerindeki varlığını uzaktan kontrol edebilmek ya da kesinti olduğunun anlaşılabilmesini sağlamak ve bu anlamda da müdahale ederek kesinti sürelerinin azaltılmasını sağlamak amacıyla kullanılan elektronik rölelerin montaj çalışmaları ile ilgili planlı kesintiler yapılmıştır.

SEDAŞ’ın,  www.sedas.com adresli web sitesinde “Planlı Bakım ve İyileştirme” başlığı altında nerede, ne zaman, ne sürede planlı kesinti yapılacağı bilgisi yer almaktadır.  Ayrıca tüketiciler SEDAŞ’ın Mobil cep telefonu uygulamasını telefonlarına indirerek kesinti bilgilerine buradan da ulaşabilmektedirler.  ALO 186 numaralı çağrı merkezini arayıp, planlı bakım ve yatırım kapsamında kapasite artışı ve iyileştirme çalışmaları hakkında bildirim almayı talep eden müşteriler, iletişim bilgilerini güncelleyerek, tercih ettikleri yönteme göre, SMS (Bilgi Mesajı) veya e-posta aracılığıyla da planlı kesintileri sahada uygulanmadan önce bilgi olarak alabilmektedirler.

Periyodik olarak yapılan planlı bakım ve iyileştirme çalışmaları ile elektrik şebekesinde öngörülemeyen kesintilerin engellenmesi amaçlanmaktadır. Planlı bakım ve iyileştirme çalışmaları, belirlenen gün ve sürede bir dizi hizmet nedeniyle uygulanmaktadır.  Elektrik dağıtım hatlarının bakım, onarım ve yenileme çalışmaları ile beraber yeni yatırım projelerinin devreye alınması esnasında programlı kesinti yapılmasına ihtiyaç duyulur ve can, mal ile çevre güvenliğinin sağlanması amacıyla mevcut yasal düzenlemeler gereği elektrik enerjili hatlarda çalışma yapılmasının mümkün olmaması nedeniyle elektrik kesintisi yapılmaktadır.  Bu planlı bakım ve iyileştirme çalışmaları, daha kaliteli hizmet ve uzun ömürlü memnuniyetin sağlanması için gerçekleştirilmektedir. Anlık kesintiler öngörülemeyen teknik sebepler, dış faktörler ve olumsuz hava koşulları nedeniyle oluşan istenmeyen kesintilerdir. Bu yönleriyle planlı kesintilerden farklılık arz etmektedir. 

SEDAŞ, hizmet verdiği 4 ilde elektrik dağıtım hatlarını her an SCADA Merkezi ile takip etmekte ve uzaktan alınan verilerin analizleri yapılmaktadır.  Öngörülemeyen kesintilere alternatif hattı olan ring şebekeler üzerinden saniyeler içerisinde kontrol merkezinden müdahale edilmektedir.  

SEDAŞ Elektrik Dağıtım Şirketi olarak tüketicilere daha kaliteli ve sürdürülebilir elektrik enerjisi sunulması adına gerçekleştirilen planlı bakım, yatırım ve iyileştirme çalışmaları öncesinde iş güvenliği açısından yasal ve zorunlu olan bu planlı kesintilere ait bilgiler vatandaşlarımız ile paylaşılmaktadır.

SEDAŞ ekipleri ile 7 gün 24 saat hizmet vermek için çalışmalarını sürdürmektedir” ifadelerine yer verildi.

 

 

Vatandaşların mağduriyetleri ne zaman sona erecek

Yazılı açıklama ile kesintilerin nedenini açıklayan SEDAŞ’ın bölgedeki tek enerji dağıtım şirketi olması nedeniyle iyileştirme çalışmaları kapsamında yaptığı çalışmalar nedeniyle vatandaşların mağduriyetlerine hiç girmemesi ise gözlerden kaçmadı. SEDAŞ’ın enerji dağıtım hatlarına yaptığı iyileştirme çalışmalarının vatandaşları mağdur eden saatlerde yapılması nedeniyle Düzceliler sorun yaşıyor. Sabah saatlerinde yada akşam yemek saatlerinde kesilen elektrikler, vatandaşların yaptıkları işlerini yarım bırakmasına neden oluyor. Düzceliler ise SEDAŞ’ın yapacağı çalışmaların daha makul zamanlarda yapılmasını istediler.  


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.